19 / 04 / 2024

THY, Bordeaux seferlerine başladı!

THY, Bordeaux seferlerine başladı!

THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bolat "Belediye Başkanı, havaalanı otoritesi ve katılımcılar THY'nin buraya seferleri yapmasından oldukça mutlular. İlk günden bize her gün sefer yapma isteklerini ilettiler" dedi.



Türk Hava Yolları (THY), Fransa'nın güneydeki kenti Bordeaux'a direkt uçuşlara başladı. Atatürk Havalimanı'ndan Bordeaux'ya ilk etapta haftada karşılıklı 4 sefer yapılacak. 


THY'nin 106 ülkedeki 254. destinasyonu Bordeaux, Fransa'daki 6. uçuş noktası. İlk sefer Atatürk Havalimanı'ndan TK 1389 sefer sayılı uçakla yapıldı. Uçak, İstanbul'dan kalktıktan 3 saat 5 dakika sonra Bordeaux Havaalanı'na vardı. 


Uçağı karşılama törenine Bordeaux Belediye Başkanı ve Fransa'nın eski Başbakanı Alain Juppe, Türkiye'nin Bordeaux Başkonsolosu Volkan Türk Vural, THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, THY Güney Avrupa'dan Sorumlu Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Kerem Sarp, havalimanı yetkilileri, Fransız ve Türk ilgililer katıldı.


THY'nin hatlarının açıldığı noktada gerçekleştirilen ve adeta klasikleşen itfaiye araçlarının kurduğu su köprüsü töreni, şehirde adeta bir kural halini alan "su tasarrufu" nedeniyle yapılmadı.


Bordeaux Havaalanı'na ilk uçuş dolayısıyla apronda kurdele kesildi. Aprondaki karşılamanın ardından havalimanının terminal binasında düzenlenen törene geçildi. 


THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, burada yaptığı konuşmada, Bordeaux'nun Fransa'daki 6. uçuş noktaları olduğunu söyledi.


- "Her gün sefer istediler"


THY ağında dış hat olarak bakıldığında 211. noktaları olduğunu dile getiren Bolat, toplamda 254 noktaya hizmet veriyor hale geldiklerini anlattı.


Bolat, "Açıkçası bu kadar bir ilgi beklemiyorduk. Sayın Belediye Başkanı, havaalanı otoritesi ve katılımcılar THY'nin buraya seferleri yapmasından oldukça mutlular. İlk günden bize her gün sefer yapma isteklerini ilettiler. Bordeaux ve İstanbul arasında gelişecek işbirliği sayesinde buradaki iş adamlarının Türkiye'de yatırımlar yapabileceği ya da Türkiye'deki iş adamlarının burada yatırım yapabileceği bilgisini verdiler" diye konuştu.


- "Bu hat Bordeaux'u sadece İstanbul'a değil, dünyaya bağlayacak"


THY Güney Avrupa'dan Sorumlu Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Kerem Sarp, pazarlama teşkilatı olarak yıl sonuna kadar 60 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirterek,  bu yolcu sayısına ulaşmak için tüm ekiple çalıştıklarını, yıl sonunda kendilerine verilen bu hedefi geçmiş olacaklarını aktardı.


Bordeaux Belediye Başkanı ve Fransa'nın eski Başbakanlarından Alain Juppe, Fransa ile Türkiye'nin asırlardır iyi ilişkilerinin olduğunu kaydederek, kendisine verilen görevlerde bu konuya ağırlık verdiğini ve ilişkileri geliştirmek için elinden geleni yaptığını söyledi.


Hattın Bordeux'nun sadece İstanbul'a değil, dünyanın bütün noktalarına açılmasını sağlayacağını vurgulayan Juppe, şöyle devam etti:


"Türk halkı içinde güzel bir gelişme çünkü burada kalabalık bir Türk nüfusu var. Turistler için de çok güzel bir haber. Türk turistlerin Bordeux'u, Fransız turistlerin de İstanbul'u tanıma fırsatı olacak. Bu hattın açılması ekonomi için de güzel bir gelişmedir. Türkiye'de birçok Fransız şirketi mevcut. Bordeaux civarında Türkiye'de şubeleri bulunan şirketlerimiz var. Şu anda haftada 4 sefer sağlayan THY'nin günlük uçuşlara bir an önce geçmesi çok iyi olacaktır."


- Haftada 4 gün karşılıklı seferler


Konuşmaların ardından dünya haritasına Bordeaux ve İstanbul logoloru yapıştırıldı. THY'nin tanıtımının da gösterildiği etkinlikte, THY yetkilileri ile Fransız konuklar arasında hediyeleşme gerçekleştirildi.


Etkinlik pasta kesimiyle sona erdi.


THY'nin İstanbul-Bordeaux seferleri pazartesi, çarşamba, perşembe, cumartesi günleri olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı gerçekleştirilecek.


AA



Geri Dön