28 / 03 / 2024

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

TİKA Afganistan'da hasta yakınlarına misafirhane inşa etti!

Afganistan'da hasta yakınları için, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 85 kişilik misafirhane yapıldı.  Hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluşuyor. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, yılda yaklaşık 50 bin ameliyat, cerrahi müdahale ve doğumun yapıldığı, 80 bin hasta yataklı Herat Devlet Hastanesine hasta yakınları için yapılan misafirhanenin 12 oda, 4 tuvalet ve 2 banyodan oluştuğu bildirildi.

Misafirhane, Afganistan Sağlık Bakanı Firuziddin Firuz'un da katıldığı törenle açıldı. Firuz, törende yaptığı konuşmada, TİKA'nın sağlık alanında Afganistan'da büyük ve önemli hizmetlerinin bulunduğunu ve çok sayıda kişinin bu hizmetlerden yararlandığını ifade etti.

Afganistan'ın içinde bulunduğu zorlukları dostlarının yardımı ile aşmaya çalıştığını kaydeden Firuz, Türkiye'nin eğitim, sağlık, inşaat ve restorasyon projeleri başta olmak üzere her alanda Afganistan'ın yanında olduğunu, Herat ve Batı Afganistan bölgesi için ayrı bir TİKA Program Koordinasyon Ofisi açılmasını ise TİKA'nın faydalı ve verimli çalışmalarının daha da hız kazanacağının bir işareti olarak gördüklerini söyledi.


Geri Dön