24 / 04 / 2024

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA Doğu Makedonya'da 2 okul inşa edecek!

TİKA ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2  yeni okulun inşasına yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.



Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Makedonya’nın güneydoğusundaki Valandova ve Radoviş belediyeleri arasında, 2 yeni okulun inşasına yönelik iş birliği protokolü gerçekleştirildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Valandova Belediye Başkanı Pero Kostandinov ve Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov, Doğu Makedonya’nın kırsal bölgelerinde eğitim şartlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında Radoviş Belediyesi Kılavuzlu köyünde ve Valandova Belediyesi Kızıldoğan köyünde yeni ilköğretim okul binalarının inşaatı ve donanımı projeleri için sözleşme yaptılar. 

Doğu Makedonya’daki 2  köy okulunun yeniden inşa edilmesi noktasında iki protokol imzaladıklarını dile getiren Ayden, “Doğu Makedonya’da daha öncesinde 12 okulun inşasını ve tadilatını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bunlar 13. ve 14. okullar olacak.” dedi.

TİKA olarak Makedonya’nın farklı bölgelerinde yaklaşık 40 okul projesini hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Ayden, “Bu iki köy okulumuzda da üçer derslik olmak üzere yeni bir okul inşa etmeyi planlıyoruz. Bu okullarda üçer derslik, birer öğretmen odası şeklinde ve ortak kullanım hijyen alanları da bina içerisinde olmak üzere, aynı zamanda da ısıtma sistemini de yaparak bu iki köyümüzdeki çocuklarımıza daha sağlıklı, daha temiz ortamlarda ve daha modern imkanlarla eğitim almalarını sağlamış olacağız.” dedi.

Kızıldoğan’da 70, Kılavuzlu’da ise yaklaşık 40 yıl önce inşa edilmiş okulun yerine yeni okul inşa etmenin kendilerini mutlu ettiğine ifade eden Ayden, okul binalarının 105 metrekare alanda inşa edilip donatılacağını söyledi.  Radoviş Belediye Başkanı Konzulov da Kılavuzlu köyünde yeni okulun inşa edileceğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Valandova Belediye Başkanı Kostandinov ise TİKA ve Üsküp Koordinatörü Ayden'e teşekkür ederek "Bugün imzaladığımız protokol, özellikle belediyelerimizdeki Türk toplumunun karşı karşıya kaldığı büyük altyapı sorunlarını beraber çözüme kavuşturmaya devam ettiğimizin bir göstergesidir." dedi. 

TİKA'nın yaptığı yardımların Makedonya'da faaliyet gösteren diğer kuruluşlar için örnek teşkil ettiğinin altını çizen Kostadinov, bu proje sayesinde Kılavuzlu köyü öğrencilerinin yeni okula kavuşup daha gelişmiş şartlarda eğitim görebileceklerini söyledi. 

 


Geri Dön