25 / 04 / 2024

TOBB'un, Kırşehir'de yaptırdığı kız öğrenci yurdunun inşaatı tamamlandı!

TOBB'un, Kırşehir'de yaptırdığı kız öğrenci yurdunun inşaatı tamamlandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kırşehir'de inşa ettirilen kız öğrenci yurdu binasının inşaatı tamamlandı.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kırşehir'de hayata geçirilen 500 kişilik üniversite kız öğrenci yurdu binasının inşaat çalışmalar tamamlandı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine devredilme sürecinde olan öğrenci yurdunda incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kız Öğrenci Yurdu'ndaki çalışmaların son durumu ile ilgili bazı bilgiler alan Yılmaz, yurdun tamamlandığını ve geçici kabul sürecine geçildiğini ifade ederek, konuyla ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da bilgi verdiğini belirtti.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi olan Ahi Evran Külliyesi’ne de destek veren TOBB ile üniversite arasında imzalanan protokolle, kız öğrenci yurdunun bir ay içinde devredileceğini belirten Yılmaz, teslim edilmesinden sonra çevre düzenlemesinin üniversite yönetimi tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Yılmaz, yurdun yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön