TOKİ 40 ildeki 531 gayrimenkulü yüzde 10, yüzde 25 ve yüzde 30 peşinatla yarından sonra satışa çıkarıyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 40 şehirdeki 531 gayrimenkulü yüzde 10, yüzde 25 ve yüzde 30 peşinatla yarından sonra satışa çıkarıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2026’ya hızlı bir başlangıç yaparak yılın ilk kapsamlı gayrimenkul satış kampanyasını duyurdu.
Hem konut hem de ticari gayrimenkul arayışında olanlar için hazırlanan paket kapsamında, Türkiye genelinde 40 ilde yer alan toplam 531 taşınmaz açık artırma yöntemiyle yatırımcılarla buluşturulacak.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 7, 8 ve 9 Ocak 2026 tarihlerinde düzenlenecek müzayedeler, uygun peşinat ve uzun vade seçenekleriyle öne çıkıyor.
Konut tarafında; Adana, Bitlis, İstanbul ve Nevşehir’de bulunan 89 daire satış listesine alındı. Özellikle dar ve orta gelir grubuna hitap eden bu dairelere, yüzde 25 peşinat ödeyerek sahip olmak mümkün olacak.
Kalan borç ise 120 aya varan vadelerle taksitlendirilecek. Böylece, yüksek kira ödemek yerine, benzer tutarlarda taksitlerle kendi evine sahip olmak isteyenler için önemli bir finansal seçenek sunulmuş oluyor.
Ticari gayrimenkul cephesinde ise tablo daha da geniş. Ankara, İzmir, Konya, Mersin, Hatay gibi ekonomik hareketliliğin yoğun olduğu merkezlerin de dahil olduğu 36 ilde toplam 442 iş yeri satışa çıkarılıyor. Bu üniteler için yatırımcılara iki ayrı ödeme planı alternatifi sunuluyor.
İlk seçenekte yüzde 10 peşinat ile 96 veya 120 aya kadar vade imkânı tanınırken, ikinci seçenekte yüzde 30 peşinat karşılığında 60 aya varan daha kısa vadeli bir plan tercih edilebiliyor. Böylece hem uzun vadeli nakit akışı planlayan yatırımcılara hem de borcunu daha hızlı kapatmak isteyenlere farklı çözümler sağlanıyor.
Müzayede programı lot numaralarına göre üç güne yayılmış durumda. Her gün saat 10.30’da başlayacak ihalelerde, 7 Ocak Çarşamba günü 1–171 numaralı taşınmazlar, 8 Ocak Perşembe günü 172–346 numaralı taşınmazlar, 9 Ocak Cuma günü ise 347–531 numaralı taşınmazlar için teklif alınacak.
Açık artırmalar, Ankara’daki İlbank Sosyal Tesisleri ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda eş zamanlı olarak fiziksel katılıma açık şekilde yapılacak.
İhaleye salondan katılamayacak olanlar için de online katılım imkânı sunuluyor. Yatırımcılar, “muzayede.emlakyonetim.com.tr” adresi üzerinden başvuru yaparak, internet ortamında teklif verebilecek.
Satışa konu tüm taşınmazların listesi, şartnameler ve ödeme planlarına ilişkin ayrıntılar TOKİ’nin resmî internet sitesi ile Emlak Yönetim portalında yayımlanıyor. Ayrıca detaylı bilgi almak isteyenler için 444 84 34 numaralı çağrı merkezi üzerinden de destek sağlanıyor.