25 / 04 / 2024

TOKİ 50 bin konut emekli başvuruları için son 3 gün!

TOKİ 50 bin konut emekli başvuruları için son 3 gün!

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına 550 bini aşkın başvuru geldi. Peki, 50 bin konut için kura çekilişi ne zaman? TOKİ, kura çekilişi ve sonuçları ne zaman erişime açılacak?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye'nin 67 şehrinde başlattığı "50 bin sosyal konut" kampanyasına yaklaşık 550 binden fazla başvuru geldi. Ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.

TOKİ başvuruları için genel başvuru süreci devam ederken gözler kura çekilişine çevrildi. 4 farklı kategoride başvuruları alınan TOKİ, genel başvuruları 22 Mart'ta tamamlandı. Emekliler, şehit aileleri ve engelli vatandaşlar için bavşvuru süreci erişime açıldı. 

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

On binlerce kişinin başvuru işlemlerini gerçekleştirdiği TOKİ'nin kura çekilişi için geri sayım başladı. Birçok il ve ilçe merkezinde talep toplama işlemi yapan TOKİ,  ilk olarak 11-22 Mart tarih aralığında normal başvuruları aldı. 

Bu sürecin tamamlanmasıyla bu süreç, 25 Mart-05 Nisan tarihleri arasında emekliler ile devam etti.

Başvurular, Engelli, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin başvurularını 19 Nisan'a kadar tamamlamasıyla tamamlanacak. 

Kura çekilişinin ardından TOKİ, 19 Nisan sonrasına denk gelecek kura çekiliş tarihlerini ilerleyen günlerde vatandaşlarla paylaşacak.

TOKİ 50 bin konut emekli başvuru şartları nedir?

TOKİ projelerine kaç başvuru geldi?


Geri Dön