Kent Haberleri

TOKİ Adıyaman Çelikhan'daki 922 konutun yüzde 90'ı tamamlandı! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, TOKİ tarafından yapımı devam eden deprem konutlarında sona yaklaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kontrolünde TOKİ tarafından inşaası devam eden deprem konutlarında sona gelindi. 

ÇELİKHAN KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Çelikhan Kaymakamı Özgür Pelvan, Çelikhan ilçesinin  depremlerden her yönüyle etkilendiğini açıkladı. 

Depremin hemen ardından devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Pelvan, şunları kaydetti:

"Geller Tepesi mevkisinde 922 konutun yanı sıra 4 ticaret merkezi, 1 cami ve 16 derslikli bir lise inşa ediyoruz. Konutlarımız yüzde 90 seviyesine ulaştı. İnşallah önümüzdeki ay sonuna kadar vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmayı planlıyoruz.

Yapımı devam eden okulumuzu ise ikinci dönem eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Devletimizin güçlü desteğiyle tüm kamu kurumlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz." dedi. 

SOSYAL ALANLAR DA YER ALACAK

Deprem konutlarının yanı sıra bölgeye sosyal yaşam alanlarının da kazandırıldığını ifade eden Pelvan,Güneş enerjisi panellerinden araç şarj istasyonlarına, engelli yürüyüş yollarından sosyal donatı alanlarına kadar birçok çalışmanın yapıldığını açıkladı.

Öte yandan çocuk oyun gruplarından basketbol ve futbol sahalarına kadar pek çok sosyal alan da bu projeler kapsamında inşa edildiği bildirildi.

300 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ!

300 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, 7 Eylül günü "Asrın İnşasında 300 Bin Yuva Tamam" sloganıyla Malatya’da gerçekleştirildi.

Malatya’da düzenlenen 300 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Yatırımların Toplu Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası yürütülen çalışmalara değinerek devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu belirtti.