23 / 04 / 2024

TOKİ Antalya Akseki 409 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ Antalya Akseki 409 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Antalya Akseki’de inşa edilecek 409 konutun ihalesi 28 Temmuz Perşembe günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca cami ve 4 dükkân ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Antalya Akseki’de inşa edilecek 409 konutun ihalesi 28 Temmuz Perşembe günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca cami ve 4 dükkân ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor. TOKİ’nin Antalya Akseki ilçesinde hayata geçireceği projeyle yaklaşık 58 dönüm arazi üzerinde, 26 bloktan oluşan zemin+3 yüksekliğinde farklı metrekarelerde 208 konut 3+1 ve 201 konut 2+1 planında tasarlandı. Ayrıca 225 araçlık otoparkın 10’u engelli vatandaşlarımız için ayrıldı.


Proje, tarihi Akseki evlerinin özgün bir konstrüksiyon sistem üzerine, kuru taş duvarlardan oluşan, dıştan sıva kullanılmayan cumbalı ve payandalı geleneksel mimarisi göz önüne alınarak hazırlandı.


Cami ve ticaret birimleri konut alanının merkezine yerleştirildi. Yeşil alanlar ön plana çıkarılarak otoparklar yaşam alanlarının dışında bırakıldı.

 

TOKİ Haber


Geri Dön