20 / 04 / 2024

TOKİ, Ataköy sahilinin satışı için düğmeye bastı!

TOKİ, Ataköy sahilinin satışı için düğmeye bastı!

Ataköy'deki Gallerie Alışveriş Merkezi ile Hava Harp Okulu arasındaki 94 bin metrekarelik sahil şeridinin satışı önündeki hukuki engelleri aşan TOKİ, satış için düğmeye bastı



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bakırköy'den sorumlu İstanbul 6 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu (KTVKK) devre dışı bırakması ardından, 7 no'lu KTVKK tarafından 3 parsele bölünen ve satışı kolaylaştırılan Ataköy sahili, 517 milyon TL bedelle 19 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor.

"Açık artırma usulü" ile satışa çıkarılacak olan araziye 118 bin metrekare üzerine otel, apart otel, gazino, marina, yat limanı, alışveriş merkezi, restoranlar, kongre tesisleri, gösteri spor ve eğlence tesisleri, akaryakıt satış ürünleri ve sağlık kulübü gibi tesislerin yapılmasına izin verildi. Satışı kolaylaştırmak için danışman ve aracı firma kullanmayan TOKİ, toplam ihale bedelinin 20'sini ödeyecek olan yatırımlara 36 ay vade yapacak. İhale günü, söz konusu araziler dışında Bakırköy Zeytinlik Mahallesi Ataköy Sahili'ndeki 59.7 dönümlük bir başka arazide 49 yıllığına kiraya verilecek. Ataköy sahilinin satışı ile ilgili açıklama yapan TOKİ, Ataköy'deki devlet arazisini kiralandığı günden bu yana amaç dışı kullanıldığını iddia etti.
Cumhuriyet


Geri Dön