26 / 04 / 2024

TOKİ Bahçeşehir'i almak mı istiyor!

TOKİ Bahçeşehir'i almak mı istiyor!

Bahçeşehir ve Ispartakule arasına sıkışan varoşlardan Başakşehir'in şžahintepe semti önceki gece tehlikeli bir gerilime sahne oldu.Grup Alevilerin müdahalesi üzerine uzaklaştı



Saat 19.00 sıralarında elleri sopalı 50 -60 kişi Tokat Karacaörenlilere ait Velibaba Cem ve Kültür Vakfı'na taşlarla saldırdı. Kürtçe sloganlar atan grup, iddiaya göre cemevinde asılı Türk bayrağının indirilmesini istedi.

Ardından da 500 kişiye yakın Alevi grup karşı gösteriye girişti. Sloganlar atarak sokaklara çıkan Aleviler de iki Kürt derneğinin camlarını kırdı. Sonuçta biri Alevilere ikisi Kürtlere ait şža-Der ve Van Derneği binaları ile bir terzihane hasar gördü. Tokatlı Aleviler için 19. yüzyılda yaşayan Veli Baba adına yaptırılan cemevi büyük hasar gördü. Ortam araya her iki taraftan büyüklerin girmesiyle sakinleşirken Aleviler de Kürtler de şimdiye kadar barış içinde yaşadıklarını ve bu olayın 'provokasyon' olduğunu söyledi.

'Bu semtte TOKİ'nin gözü var'

25 sene önce kurulan semt, ağırlıklı olarak Tokat, Van, Kars, Bitlis, Muş ve Diyarbakırlılardan oluşuyor. İlk gelenlerden olan Tokatlı Aleviler altyapı inşaat işleriyle uğraşırken, Kürtler tekstil, hamaliye nakliye gibi yevmiyeli işlerde ter döküyor. Bölgede AKP ilk sırada, ardından CHP ve sonra BDP geliyor. İşsizlik yoğun. Semt halkı şžahintepe'de 'TOKİ'nin gözü olduğunu' öne sürüyor. CHP'li İlçe Meclis Üyesi Hadi Akmugan, 'TOKİ fakir semt halkını atmak istiyor. Kavga da bunun bir yansıması'' derken AKP'liBaşakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet şžahin, iddiayı kesin bir dille reddediyor.
Radikal


Geri Dön