19 / 04 / 2024

TOKİ Bingöl Merkez'de konut teslimleri yarın başlıyor!

TOKİ Bingöl Merkez'de konut teslimleri yarın başlıyor!

TOKİ Bingöl Merkez Saray Mahallesi'nde yapılan konutların teslim süresi yarın başlıyor




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bingöl Merkez Saray Mahallesi'nde yaptırdığı konutların teslimleri 01 Ağustos 2012-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 


Bu çerçevede ;


- Konut teslimleri, İdare tarafından hazırlanan ve ilan edilen “Konut Teslim Programı” çerçevesinde Projenin müşavir firması olan  Prokon Müh. Müş. AŞ.& Beşer Müh.Müş.Ltd.Şti. İş Ortaklığı aracılığı ile gerçekleştirilecektir.


- Konut teslim işlemleri çerçevesinde, alıcılara, T.Halk Bankası A.Ş.  Bingöl Şubesi tarafından yazı gönderilerek teslim işlemleri ile ilgili bilgi verilecektir. 


-Konut teslimleri Bingöl Merkez Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen  günde kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacaktır.


-Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut  alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri  tamamlandıktan sonra yapılabilecektir. 


-3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi 

doğduğundan, alıcılar tarafından T.Halk Bankası A.Ş.  Bingöl Şubesi’ne KDV tutarı 

ödenecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği konut teslim anında Müşavir firmaya  alıcılar tarafından ibraz edilecektir. Bankaca yapılacak KDV tahsilatlarının belli bir düzen  içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları teslim tarihinden 1 gün önce  aynı saatte ilgili Banka şubesine davet edilecektir. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge  veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir.


- Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri  yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:

 Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı), 

 Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası,

 Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,

 KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura.

 Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacaktır.


Detaylı bilgi için;


Sinem ÖZTÜRK/Emlakkulisi.com


Geri Dön