25 / 04 / 2024

TOKİ Bingöl'deki 1500 konutu 13 Temmuz'da teslim edecek!

TOKİ Bingöl'deki 1500 konutu 13 Temmuz'da teslim edecek!

TOKl'nin İnönü Mahallesi'nde kentsel dönüşümle yaptığı 1500 civarındaki konut 13 Temmuz'da teslim edilecek 13 Temmuz'da teslim edilecek. TOKİ İnönü Mahallesi'ndeki evlerinin yüzde 75'i tamamlandı.



Çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Şefi Mimar Mehmet Emin Yeşil, Çalış malannın yüzde 7 5'i bitmiş durumda. Hak sahipleri ile Belediye şuan mahkemelik durumda. Mahkemelik durum teslim tarihini uzatabilir ancak bizim resmi süremiz 13 Temmuz'da bitiyor. Biz projenin bitimini verdikten sonra Ankara'dan uzman ekipler gelecek. Çalışmalar sürerken de 2 haftada bir Ankara'dan ekipler gelip kontrollerini 1'yapıyorlar. Burada TOKİnin görevlendirdiği 24 saat denetim yapan bir ekipte var. Betonlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı uzman personellerle denetleniyor. 


Projede herhangi bir eksiklik bulması halinde bir ay gibi bize ek bir süre tanıyacaklar. Biz Kurban Bayramı'ndan sonra teslim etmeyi düşünüyoruz. Mahkemelik dur um çözülmeden iskan ıapoııı çıkmaz. İskan raporu çıkmadan biz teslim edemeyiz" bilgisi verildi. 4 blok 4+1 olarak yapıldı. 19 blokta 3+1 olarak yapıldı Proje hakkında da bilgi ver en Yeşil şöyle devam etti " Çalışmalarımızı biz iki firma üzerinden gerçekleştiriyoruz. Yeni Fidan ve Tetiş firmaları bunlar. Biz Yeni Fidan olarak 23 blok Toplam 713 daire yaptık. Eski Karayolları bölgesinde ana caddeye bakan kısımda 4 blok 4+1 olarak yapıldı. 19 blokta 3+1 olarak yapıldı. Binalarımız 7.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olarak tasarlandı. Bütün çalışmalarımız projeye uygun bir- şekilde yapıldı. Bazı gazetelerde Trafoların binalara yapışık yapıldığı türünden haberler" yansıdı. Bunlar tamamen asılsız haberlerdir. Kira yardımı yapılmadığı için buraya evlerini kontrole gelen hak sahiplerinin yaşadığı bir mağduriyet söz konusu bu da bizim dışımızda gerçekleşen konulardır" şeklinde konuştu. 


Bingöl Gazetesi


Geri Dön