29 / 03 / 2024

TOKİ Bursa'ya 15 bin konut inşa edecek!

TOKİ Bursa'ya 15 bin konut inşa edecek!

Bursa Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı inşaatının temeli dün görkemli bir törenle atıldı.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da hazır bulunduğu törende konuşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, dev bir konut projesinin müjdesini verdi.


Büyük Sanayi Sitesi'nde 77 milyon liraya mal olacak altyapı çalışmalarının önümüzdeki yıl sonuna kadar biteceğini belirten Turan, BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nde 3 bine yakın ticaret alanı olacağını kaydetti. Turan, “Bursa'nın değişik yerlerinde ruhsatsız, sağlıksız ve zor koşullarda ticari faaliyetlerini yürüten esnaf ve sanatkârlarımız modern binalara kavuşacak. Projeye yaklaşık 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacak'' dedi.


Önümüzdeki 5 yıl içinde bölgede 40-50 bine yakın çalışan olacağını vurgulayan Turan, bu nedenle sanayi sitesine yakın çevrede esnafları da gözeterek konut projeleri yapacaklarını açıkladı.



Turan, “Altgelir grubuna yönelik, 20 yıla kadar vade ile konut sahibi olmaları için, 10-15 bin konutluk proje çalışması içindeyiz. Site bittiğinde daireler de bitecek şekilde, 300- 450 lira civarında taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olunacak” diye konuştu.


BESOB Başkanı Arif Tak, 2011 yılının mayıs ayında projenin temelinin atıldığını hatırlatarak, başladığı konuşmasında, “İlk etabın yüzde 70'i doldu. Bu sitenin bitmesini dört gözle bekliyoruz” dedi. Şehrin içinde 7 bin üretim yapan sanatkar bulunduğunu ve bunların 5 binin şehirden çıkması gerektiğini ifade eden Tak, ''İlk etapta 125 işyerinin bulunduğunu ve ikinci etap için 2 bin 521 dükkanın planlandığını anlattı. Tak, “Bu iş yerleri 200'den 800 metrekareye ulaşıyor. Büyük işyerlerinde 40 kişi çalıştırabiliyor. Belki de burada ihracata yönelik çalışmalar yapılacak. 21 meslek grubuna hitap edecek. Bu iş bitince Bursa'da rahatlayacak” diye konuştu.


Yeni Akit



Geri Dön