19 / 04 / 2024

TOKİ Çankırı Alt Gelir başvuruları 4 Ekim'de başlıyor!

TOKİ Çankırı Alt Gelir başvuruları 4 Ekim'de başlıyor!

Çankırı Merkez İnaç Köy Konut Projesi kapsamında yapılan 170 adet daire satışa çıkıyor. Projedeki konutlar için başvurular 4 Ekim'de başlayacak.




Çankırı Merkez İnaç Köy Konut Projesi kapsamında yapılan 170 adet 2 oda 1 salon konut, şehit aileleri, emekli, dul ve yetimler öncelikli olmak üzere satışa çıkacak.  Mevcut konutlardan satın almak isteyen ve gerekli şartları taşıyan Çankırılı vatandaşlar, kura çekilmeden yapılacak satıştan açık satış yöntemi ile faydalanabilecek. 


Projedeki konutlar için başvurular; Türkiye Halk Bankası Çankırı şubesinden kabul edilecek. 168 adet 3 oda 1 salon konut için herhangi bir başvuru şartı aranmayacak. İlgilenen vatandaşlar, www.toki.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilecek.


 

170 adet 2 oda 1 salon alt gelir konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin;


 


a. T.C. vatandaşı olması,

b. Çankırı il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Çankırı il nüfusuna kayıtlı olması, 

c. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, 

d. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması,

e. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, - Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranıyor.

f. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL. olması, 

g. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilir.


Çankırı Belediyesi



Geri Dön