16 / 04 / 2024

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 666 konutun ihalesi yapıldı!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 666 konutun ihalesi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Gaziantep Şehitkamil İlçesi Beylerbeyi Mahallesi’nde inşa edilecek 666 konut, 2 ticaret merkezi, 2 cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi yapıldı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) “Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler” projesi kapsamında Gaziantep Şehitkamil İlçesi Beylerbeyi Mahallesi’nde inşa edilecek 666 konutun ihalesini gerçekleştirdi. 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan ihalede 666 konut, 2 ticaret merkezi, 2 cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.


İdare, “Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler” projesiyle modern-geleneksel yapı anlayışını sentezleyerek pek çok şehir ve ilçede yeni yerleşim alanları inşa ediyor.

Mahalle konseptinde projelendirildi 

Mahalle konseptindeki projede, Gaziantep evlerinde avlunun önemi göz önünde bulundurularak, 4-5 binanın birleşimini sağlayan avlular planlandı. Bu avlular kimi yerlerde yüksek, kimi yerlerde alçak duvarlarla oluşturuldu. Duvarlardaki pencereler ve açıklıklarla mahalleye olan bağın kopartılmamasına özen gösterildi.


Mahallede sosyal yaşam için önem arz eden cami ve ticari ünitelere de yer verilen projede iki ayrı cami tasarlandı. Tasarımda cami mahallenin merkezinde bulunuyor ve ticari üniteler ve diğer fonksiyonlarla da iç içe bulunuyor. Proje kapsamında inşa edilecek ticari alanlar (Berber, kasap, bakkal vb.) konutların zemin katlarında konumlandırıldı.


Binaların yol kenarlarına bakan cepheleri, bahçe duvarları ile çevrelenen projede, bahçe duvarları mahremiyeti sağladığı gibi, sokak dokusunun oluşmasında, çevrelenme ve yön hissini uyandırması açısından önemli bir faktör oldu. Projede bahçe alanları, çocuk oyun alanları da yer alıyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön