16 / 04 / 2024

TOKİ Kastamonu'da 400 yataklı devlet hastanesi inşaatına devam ediyor!

TOKİ Kastamonu'da 400 yataklı devlet hastanesi inşaatına devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Kastamonu’da yapımı devam eden ve yaklaşık 102 milyon liraya mal olması beklenen 400 yataklı yeni devlet hastanesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.



Kastamonu’nun sağlık konusunda çok önemli açığını kapatacak olan 400 yataklı yeni devlet hastanesinde çift vardiya şeklinde çalışmalar sürüyor. Kaba inşaatı neredeyse tamamlanan hastane inşaatının yüzde 50’si tamamlandı. Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile entegreli olması amaçlanan hastane inşaatında yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandı.


Yaklaşık 102 milyon liraya mal olması beklenen hastane inşaatı belirlenen tarihten önce bitirilebilmesi için yoğun gayret sarf ediliyor.


İl dışı sevklerde azalma olacak


Kastamonu’da sağlık alanında yapılan en ciddi yatırım olan 400 yataklı yeni devlet hastanesi hizmete girdiğinde sağlık hizmetinde yaşanan memnuniyetsizlik de ortadan kalkmış olacak. Vatandaşlar daha kaliteli mekanda daha kaliteli sağlık hizmetine kavuşmuş olacak. Ayrıca yeni devlet hastanesinin faaliyete girmesiyle beraber il dışı hasta sevklerinde de önemli derecede azalma olması bekleniyor. Hastanenin açılış tarihiyle ilgili daha önceden belirlenen tarih olan 2016 Mayıs ayından önce hizmete sokulması planlanıyor.


528 yatak kapasiteli


Yeni Devlet Hastanesi kompleksi, 528 yatak kapasitesine sahip olup, 11 bin 824 metrekarelik alan üzerinde 20 bin 823 metrekare açık ve kapalı olmak üzere toplam 863 araç kapasiteli otopark alanı yer alacak. Yeni hastanede Onkoloji Tedavi Merkezi, Anjiyografi Merkezi, Radyoterapi Merkezi, Doğum Odaları ile 125 poliklinik odası, 16 yataklı klinik, 7 acil polikliniği ile toplam 52 acil yatak kapasitesi olacak. 12 Ameliyathane salonu, 27 yataklı Genel Yoğun Bakım, 9 yataklı Koroner Yoğun Bakım, 9 yataklı KVC Yoğun Bakım, 9 yataklı Çocuk Yoğun Bakım, 16 yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, 18 yatak kapasiteli Diyaliz Ünitesi, 1 MRI, 8 Röntgen, 3 Tomografi, 2 Mamografi, 12 Ultrason odası bulunacak.


TOKİ Haber 


Geri Dön