28 / 03 / 2024

TOKİ Kızılcahamam Karşıyaka 1. Etap ihalesi çok yakında!

TOKİ Kızılcahamam Karşıyaka 1. Etap ihalesi çok yakında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümle alakalı da TOKİ'ye talimat verdiğini ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki 1. etap çalışmasının ihalesini çok kısa süre içerisinde yapacaklarını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam Belediyesince düzenlenen iftar programında, tüm birimlerin, "gönül belediyeciliği" anlayışıyla hizmet etmesi gerektiğini, 7 gün 24 saat esasıyla, tevazu, samimiyet ve gayretle çalışması, Türk milletinin gönlüne girmesi gerektiğini belirtti.

Bu yaklaşımla çalışırlarsa, hiçbir vatandaşın kendilerine, "Devlet bizim sesimizi duymuyor, belediye bizimle ilgilenmiyor." demeyeceğini söyleyen Bakan Kurum, "Bizim kadim bir ilkemiz var. Biz bu vatandaşlarımıza sesimizi duyuramıyorsak eğer, halinden şikayetçiyse o vatandaşlarımız, biz işimizi iyi yapamamışız demektir. Eksiğiz, noksanız demektir. Biz bu anlayışla çalışmak zorundayız." ifadeleerini kullandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Her kentte millet bahçesi yapacaklarını ifade eden Bakan Kurum, en kısa zamanda Kızılcahamam'a da bir millet bahçesi kazandıracaklarını söyledi. 

TOKİ Kızılcahamam Karşıyaka 1. Etap ihalesi çok yakında!

Ankara, Cengiz Topel, Kazım Karabekir ve Soğuksu caddeleri üzerindeki dükkanları ve sokakları iyileştirmek suretiyle sokak sağlıklaştırması yapacakları sözünü verdiklerini söyleyen Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Hemen seçimin akabinde İller Bankamıza talimat verdik. İller Bankamız bu caddelerdeki projelendirme çalışmasını yapıyorlar. Çok kısa sürede 2019 yılı içerisinde etaplar halinde bu söylediğimiz caddelerin sokak sağlıklaştırmasını yapacağız. Hem turizme hem istihdama katkı sağlayacak bu projeyi de belediyemizle gerçekleştirmiş olacağız." 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümle alakalı da Toplu Konut İdaresi Başkanlığına talimat verdiğini ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki 1. etap çalışmasının ihalesini çok kısa süre içerisinde yapacaklarını açıkladı.

Yine Kızılcahamam'a bir Fizik Tedavi Hastanesi inşa edileceğini söyleyen ve arsa tahsis sürecinin başladığını aktaran Kurum, "En kısa sürede arsa tahsisini sonuçlandırmak suretiyle bu hastanemizi Kızılcahamam'a kazandırmak istiyoruz. Belediyemize ait termal tesisimizin yenilenmesi için çalışmalarımızı belediye başkanımız başlattı." dedi.
 

TOKİ'den başkent Ankara'ya 83 ucuz konut!
 


Geri Dön