19 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak düzenlediği indirim kampanyasını bugün başlattı.



Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her sene yapılan indirim kampanyasının ikincisini bugün başlattı.

TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri süren gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler nedeniyle bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor.

TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyenler için yüzde 20 indirim sağlanıyor. Kampanyadan faydalanmak isteyenler bugünden itibaren bankaya başvurabilecek. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da indirimden faydalanacak.

Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla, gerçekleştirdikleri peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanacak.

- Son başvuru tarihi 19 Kasım 2020

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 şeklinde belirlendi. Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanamayacak.

- "Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler kampanyadan yararlanamayacak"


İndirim kampanyası 2020 şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Yüzde 20 indirim kampanyasından, satışları 2019 Haziran sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasından faydalanamıyor.

Ayrıca kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabiliyor.

 

TOKİ'den asgari ücretlilere 69 bin TL'ye konut fırsatı!


Geri Dön