23 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasında bugün son gün!

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasında bugün son gün!

TOKİ'nin borcunu ödeyip hemen tapusunu almak isteyen vatandaşlar için 6 Mayıs'ta başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası başvuruları bugün sona eriyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarafından borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular için bugün sona eriyor.

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasına bugüne kadar 14 bin 281 kişi başvuru yaptı. 

TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için 6 Mayıs'ta başlattığı yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular konut kredisi faiz oranlarının 0.64'e çekilmesiyle artış gösterdi.

TOKİ tarafından her yıl yapılan indirim kampanyasına katılan vatandaşların 12 bin 833'ü bütün borçlarını kapatarak, tapularını hemen alma hakkına sahip oldu. 

Yüzde 20 indirim kampanyasına, borcunun tümünü kapatamayacak vatandaşlar da başvuru da bulunabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak kişiler, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az ödememek şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabiliyor. Bu kapsamda borcunun hepsini kapatmayan 1448 konut ve iş yeri alıcısı da yaptıkları peşin ödemelerle yüzde 20 indirim kampanyasından yararlandı.

Ayrıca bugüne kadar kampanyadan faydalanan vatandaşların yaklaşık yüzde 68'i borç ödelemerini banka kredisi kullanmayarak, kişisel birikimleri ile ödedi. 

Bugünden sonra yapılacak borç kapatma işlemleri kampanya kapsamında olmayacak. 

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 900 bini aştı!

TOKİ'den 1.250 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 5 bin 497 ucuz konut geliyor!


Geri Dön