24 / 04 / 2024

TOKİ'de Avrupa Konutları Atakent 2 Mayıs şampiyonu oldu!

TOKİ'de Avrupa Konutları Atakent 2 Mayıs şampiyonu oldu!

TOKİ'nin Mayıs ayı hasılat şampiyonu Halkalı'daki Avrupa Konutları Atakent 2 oldu



TOKİ'nin kendi arsalarında gerçekleştirilen 12 projenin önemli bir kısmında yaz aylarıyla birlikte çarpıcı bir düşüş yaşandı. Mayıs ayında 138 konut satışıyla yaklaşık 34 milyon TL gelir elde edilirken, nisanda 313 konut satılarak 66 milyona ulaşılmıştı. Listede birinci isim ise Avrupa Konutları Atakent 2 oldu.

İstanbul,  Ankara  ve Eskişehir'de TOKİ'ye ait arsalar üzerinde hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen projelerle ilgili olarak mayıs ayı satışları açıklandı. Elde edilen bilgilere göre, üç şehirdeki  12 projede toplam 138 konut satışı yapıldı. Elde edilen hasılat 34 milyon 232 bin 532 TL olarak kayıtlara geçti. Listedeki birinci isim Artaş-Güner ortaklığında gerçekleştirilen Atakent 2 oldu. Bu arada 12 projenin sadece altısında satış yapılabildi.

Ancak, satılan konut sayısında çarpıcı bir düşüş gerçekleşti. Nisan ayında toplam 313 konut satılmış, elde edilen hasılat ise 65 milyon 934 bin 135 TL olmuştu. Aradaki bu büyük fark, yaz mevsimine bağlı olarak satış düşüşleri kadar bir-iki projede satışların tamamlanması nedeniyle açıklanıyor. TOKİ'nin satışlarında nisan ayında 117 konut satışıyla 28 milyon 780 bin TL ciro elde eden ve Mesa tarafından yapılan Park Oran projesi birinci isim olmuştu. Ankara Çankaya'da gerçekleştirilen Park oran projesi, satışlar tamamlandığı için mayıs ayı listesine giremeyen isim oldu.

TOKİ'nin kayıtlarına göre, ocak ve mayıs aylarını kapsayan dönemde ise 12 projede gerçekleştirilen konut sayısı 954 oldu. Ayrıca, işyeri inşaatlarını da kapsayan projede ulaşılan işyeri satışı 76'yı bulurken, ilk beş aylık dilimde satışlardan elde edilen hasılat 229 milyon 575 bin 767 TL olarak gerçekleşti.

Listenin lideri satışta 20 milyonu aştı
TOKİ'nin  hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirdiği projelerde mayıs ayında en fazla satışı Artaş-Güner İnşaat ortaklığı yaptı.  Ortak girişim, Avrupa Konutları Atakent 2 isimli projesiyle mayıs ayının şampiyonu olduğu kadar 2010 yılı genel hasılat toplamında da şampiyonluğu elde eden isim olarak kayıtlara girdi. Projede mayıs ayında  65 konut satılarak 20 milyon 385 bin TL'lik gelir elde edilirken,  ilk beş aydaki hasılat ise 298 konut ve 1 işyeri satışıyla  98 milyon 65 bin 575 TL oldu. Avrupa Konutları Atakent 2, nisan ayında da 63 konut satarak listedeki en istikrarlı projelerden biri olduğunu kanıtladı.

Kuzu, dört projeyle yer aldı
Listenin mayıs ikincisi ise Kuzu Grup ve Ankara ile İstanbul'da inşa ettiği projeler olarak kayıtlara geçti. Ankara ve İstanbul'da toplam dört farklı projede 70 konut satan grubun mayıs ayında elde ettiği hasılatın büyüklüğü 12 milyon 887 bin 571 TL.

Kuzu Grup'un hayata geçirdiği projelerin üçü İstanbul'da, biri Ankara'da yer alıyor. Grubun, Spradon Kuleleri isimli projesinde satış patlaması yaşandı. Nisan ayında hiç satış gerçekleştirilemeyen projede 43 konutun karşılığında 7 milyon 623 bin TL hasılat elde edildi.

Halkalı'daki Divan Residence'ta ise 22 konut satılarak 2 milyon 814 bin 650 TL elde edildi. Halkalı'daki Divan Residence yine grubun patlama yaşadığı projelerden oldu. Geçen ay hiç satış gerçekleştirilmeyen projede geçen ay 47 konut ve 26 işyeri satışı karşılığında elde edilen hasılat 14 milyon 453 bin TL.

Kuzu Grup'un Garipoğlu ile ortak bir şekilde hayat verdiği Bahçeşehir Spradon Evleri'nde 4 konut karşılığında 2 milyon 210 bin TL gelir elde edilirken, grup, Ankara Keçiören'deki projesinde ise bir konut satarak 240 bin TL'lik gelire ulaştı.

Listede bu ay satış yapabilen bir başka isim Albayrak İnşaat oldu. Şirket, Halkalı'daki Güneşpark isimli projede dört konut satarak 960 bin 138 TL hasılat elde edildi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön