29 / 03 / 2024

TOKİ'den alt ve orta gelirlilere yönelik projeler yolda!

TOKİ'den alt ve orta gelirlilere yönelik projeler yolda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Anadolu'nun birçok kentinde alt ve orta gelir gruplarına dönük, binlerce konutluk yeni projeler hazırladıklarını bildirdi.



Turan, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ'nin başta emekliler olmak üzere, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdığını belirtti.


Bu çerçevede TOKİ'nin birçok ilde konut satışı gerçekleştirdiğini aktaran Turan, "TOKİ, Malatya'da da 250 liradan başlayan taksitle dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapacak. Malatya Beydağı'nda 305'i alt gelir grubu, 778'i sosyal konut olmak üzere toplam bin 83 konut satışa çıkarıldı" ifadelerini kullandı.


Başvuruların 26 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında kabul edileceğini aktaran Turan, alt gelir grubu kapsamındaki konutlardan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldığını belirtti.


TOKİ'nin kuruluş amacının, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşların konut sahibi yapılması olduğuna dikkati çeken Turan, şunları kaydetti:


"Halkımızın konut ihtiyacına kalıcı çözümler üretmek için yürüttüğümüz çalışmalarda büyük bir hamle ile Anadolu'nun birçok kentinde, alt ve orta gelir gruplarına dönük, binlerce konutluk yeni yeni yerleşim alanlarını projelendiriyoruz. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan 2+1 niteliğindeki 305 konutun taksit ödemeleri 250 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 12-20 peşinat ve 180-240 ay vade seçenekleri ile satılacak. Toplu konut uygulaması çerçevesinde satışa sunulan 3+1 niteliğindeki 778 konutun taksit ödemeleri 557 liradan başlıyor. Konutlar, yüzde 10-15-25 peşinat ve 120-144-180 ay vade seçenekleri ile satılacak."


Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek


Açıklamada, alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde aranacak şartlara ilişkin şu bilgiler yer aldı:


"TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, Malatya ili sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.


Sosyal konutlarda ise, TOKİ'den konut satın alınmamış ve kredi kullanmamış olmaları, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulünün bulunmaması, hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi ve başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlar aranıyor. Satışa sunulan konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiye 'www.toki.gov.tr' internet adresinden ulaşılabilecek."


Star


Geri Dön