29 / 03 / 2024

TOKİ’den Ankara'nın Bala ilçesine 200 konut müjdesi!

TOKİ’den Ankara'nın Bala ilçesine 200 konut müjdesi!

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından 2020 yılı içerisinde dar gelirlilere yönelik 81 ilde yapılması planlanan 100 bin sosyal konutun 200 adedi Ankara Bala ilçesinin Şentepe Mahallesi’nde inşa edilecek...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 bin sosyal konutun 200 adedinin Bala'da yapılacağını ilçenin Belediye Başkanı Ahmet Buran duyurdu.
 
Sabah'ta yer alan Vuslat Ay'ın haberine göre; Buran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu Bala Şentepe Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 30 dönüm alanın toplu konut alanı olarak belirlendiğini açıkladı. Belirlenen alana ilişkin imar planı çalışmalarına başlandığını dle getiren Buran, bu kapsamda alanın imar planına esas jeolojik etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sosyal konutların Balâ'ya katma değer sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Buran, dar gelirli vatandaşlara yönelik kalkınma hamlelerini desteklediklerini belirtti. Buran, "İlçemizde yapılacak olan 200 konutun dar gelirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte talep ve girişimlerimize destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

TOKİ’den Ankara nın Bala ilçesine 200 konut müjdesi!

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Başkan Buran, toplu konut müjdesinin yanı sıra Göztepe Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm hakkında da açıklamlarda bulundu. Buran, 22 dönümlük bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riskli alan olarak belirlendiğini söyledi. Buran yaptığı açıklamada: "Bakanlığımız tarafınca Göztepe Mahallesi sınırları içerisinde de yaklaşık 22 dönümlük bir alan, afet riskli alan olarak ilan edilmiştir. Riskli alanın dönüşümüne yönelik hak sahipliliği ve değerleme projelendirme çalışmaları GEDAŞ şirketine verilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak da ilk halk katılım toplantısı belediyemiz bünyesinde GEDAŞ ile hak sahipleri arasında gerçekleştirilmiş olup ilgili firma tarafından arazide yapılan çalışmalar sonucu değerleme işlemleri tamamlanmıştır. Plan ve proje çalışmaları devam etmektedir. Planlanan ilave kentsel dönüşüm alanı olarak 100 dönümlük alanında riskli alan olarak ilan edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Dönüşen ve gelişen Bala için gece gündüz çalışmak Balalılara borcumuzdur."dedi.

TOKİ 100 bin konut başvuruları 1 milyonu aştı!


Geri Dön