23 / 04 / 2024

TOKİ'nin 'ucuz ev' müjdesi emekliyi tatmin etti mi?

TOKİ'nin 'ucuz ev' müjdesi emekliyi tatmin etti mi?

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Akşam Gazetesi'ne konuştu. Ergün, "TOKİ'nin 'ucuz ev' müjdesi emekliyi tatmin etti mi?" sorusunu yanıtladı...



Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, AKŞAM'a konuştu: intibak olmuyor bitti gibi bir durum yok. Seçim sonrasında gerekli çalışmalar yürütülecektir, intibak hakkını alacağız."


Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin uzun süredir beklediği promosyon, intibak ve ucuz konut başlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu başlıklardan özellikle 'promosyon ve intibak' konularının yanlış algılara yol açtığının altını çizen Ergün, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yürüttüğü 'emekliye düşük taksitlerle ucuz konut' projesine de ayn bir başlık açtı ve "Bu proje, tüm tarafların kazandığı bir projedir" dedi. 


KİMSE 'İNTİBAK BİTTİ' DİYEMEZ 


Gelinen süreç açısından değerlendirirsek; promosyon ve intibak konusunda emeklileri neler bekliyor? 


İntibak konusunu ortaya çıkartan Türkiye Emekliler Derneği'dir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'in bu konuda çok emeği oldu. İntibak olmuyor bitti gibi bir durum yok. Biz eski emekliler prim ödediğimiz dönemde tavandan prim ödememişiz. O zaman prime esas kazanç tavanı asgari ücretin iki katıydı. Dolayısıyla intibak beklentilerimizin altında kaldı. 


Ucuz konut en akıllı proje 

Ergün, "TOKİ'nin bu projesi inşaat sektörüne de hız kazandıracağı için işsizliğin de çözülmesine katkı sağlayacak bir proje. Vergi gelirinin, prim miktarının artmasını sağlayacak çarpan etkisi yaratan bir proje. Uzun vadeli bu proje sayesinde Türkiye'nin en akıllı ve güzel bir projesi hayata geçmiş olacak" diye konuştu.


HER ÜÇ EMEKLİDEN BİRİNİN KENDİ EVİ YOK 

TOKİ'nin 'ucuz ev' müjdesi emekliyi tatmin etti mi? 


Batman da Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek sayesinde bir emekli mahallesi kurduk. Kuralar çekildi, emeklilerimiz taşınmayı bekliyorlar. Yine Şanlıurfa'da Bakanımız Faruk Çelik sayesinde TOKİ'den kontenjan alarak emeklilerimiz konut sahibi oldu. Özellikle Gazi Üniversitesi,  Ankara  Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi ile bu konuda işbirliği yapıyoruz. Yaptırdığımız bir araştırmada her üç emeklinden birisinin evinin olmadığını gördük. Zaten emekli maaşları düşük. Emekli bir de ev kirası ödüyorsa, her gün bunalım içindedir. Emeklinin bir de çocuğu varsa bir çıkmazda kalıyor. 


Akşam


Geri Dön