18 / 04 / 2024

TOKİ'nin yapacağı Selimiye Camii için mimarlar ayaklandı!

TOKİ'nin yapacağı Selimiye Camii için mimarlar ayaklandı!

Taksim’de bir teneke minare Selimiye Camii’nin kopyasının İstanbul’a yapılacağı haberi TOKİ’nin bugüne kadar yaptığı pek çok mimari cinayetin ötesinde bir estetik katliam anlamını taşıyor



Taksim’de bir teneke minare Selimiye Camii’nin kopyasının İstanbul’a yapılacağı haberi TOKİ’nin bugüne kadar yaptığı pek çok mimari cinayetin ötesinde bir estetik katliam anlamını taşıyor. Nitekim Türk mimarları ayaklanmışlar ve olayı Başbakan’a götürüyorlar. Dün Radikal’de gördünüz Türkiye’de çok güzel cami örnekleri var. Benim favorim  Ankara  Mogan’daki mimari ve tasavvuf tartışmalarına konu olan cami. Eğer illaha büyük bir cami yapılacaksa aman TOKİ’yi bu işe karıştırmayalım. Ya bu projeyi başarılı Türk mimarlarına emanet edelim ya da gidip uyduruk Disneyland kaçkını Selimiye replikasını Minyatür kente yaptıralım. Yaptıralım ki Taksim’deki şehircilik faciası teneke minareli camiden bir farkı olsun.

Batı cephesi değişiyor

ABD ve İsrail’e koşulsuz hayranlık beslemek ve yıllardır üstümüze boca edilen korku algısını reddetmek için 44 yıllık dış politika muhabiri olmak gereksiz. Buna karşı çıkmak bazılarının yapmaya çalıştığının aksine Erdoğan’ı desteklemek anlamına da gelmiyor. Konuyu çarpıtmaya, içini boşaltmaya da gerek yok. Karşınıza Türkiye’yi alıp ‘rüzgâra karşı yürürken’ arkanıza ABD ve İsrail’i almak herkesin kendi bileceği iş. Dikkat edin aman cereyan yapmasın! Umarım ABD ile bu sevgi ve hürmet ilişkisindeki aydınlarımız WikiLeaks’in açıklayacağı belgelerden sonra da aynı sevgi çemberinin içinde kalmayı başarabilirler. ABD’li yetkililerin demeçlerine bakarsanız, ‘korku dağları sarmış’, bizimkilerin bundan bile haberi yok.
Radikal/Cüneyt Özdemir


Geri Dön