23 / 04 / 2024

Toksözler Petrol, inşaat sektöründeki faaliyetlerini artıracak!

Toksözler Petrol, inşaat sektöründeki faaliyetlerini artıracak!

İnşaat sektöründeki faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Toksözler Petrol Genel Müdürü Sefa Toksöz, inşaat sektöründe Bartın'ın gelişimine yön veren projeler planladıklarını söyledi.



Toksözler Petrol, 2017 yılı içinde inşaat sektöründeki faaliyetlerini artırmaya odaklandı. Son beş yılda 10 farklı projede 300 konut ve iş yeri yaptıklarını kaydeden Toksözler Petrol Genel Müdürü Sefa Toksöz, inşaat sektöründe Bartın'ın gelişimine yön veren projeler planladıklarını söyledi.  Toksöz, ayrıca şirketin petrol, inşaat, nakliyat, yağ fabrikası, oto yıkama, restoran alanlarında da faaliyet gösterdiğini kaydetti. 


Bartın Limanı genişletilmeli


Bartın ekonomisinin tam olarak üretime dayalı olmadığını belirten Sefa Toksöz, bunun nedenini ise şehirin kör noktada kalması olarak açıkladı. Toksöz, "Bu nedenle nakliye giderlerimizin diğer illere nazaran yüksek kalması mevcut üreticimiz için bir engel teşkil ediyor. Bu engeli Bartın Limam'm büyüterek ve genişleterek aşabileceğimizin inancındayım. Diğer sorunumuz ise; OSB'nin genişleme alanlarının kamulaştırma çalışmalarının uzaması her geçen gün aleyhimize işliyor. Bu yüzden bir an önce kamulaştırmaların bitirilmesi gerekiyor" dedi. Toksöz, ayrıca sektörde, ara eleman ve kalifiyeli eleman sıkıntısının da yaşandığına değinerek, bu durumun meslek liselerinde verilen eğitimlerin sınıflardan çok uygulamada verilmesi ile çözüme ulaşabileceğini söyledi. Toksöz, teoriyle pratik ne kadar çok birleştirilirse o kadar çok sorunların üstesinden gelinebileceğini ifade etti. 


Son iki yıldır sektörde yaşanan durgunluğa dikkat çeken Sefa Toksöz, konut kredi faiz oranlarının ve tapu masraflarının düşürülmesi gibi adımların atılmasının sektöre canlılık sağladığına değindi. Tok

söz "Ancak geçici süreliğine indirilen tapu masraflarının kalıcı duruma gelmesini hatta bir puan daha düşürülmesi gerekiyor. Bununla beraber siyasi belirsizliklerin de ortadan kalkması ile sektörlerin geleceğinin parlak olacağı inancındayım" şeklinde konuştu.


Dünya Bölge 


Geri Dön