26 / 04 / 2024

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın yalısı satışa çıktı!

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından Tophane Müşiri Zeki Paşa için yapılan. Rumelihisarı’ndaki görkemli yalı satışa çıktı. 23 odalı ve 5 salonlu yalı için 550 milyon TL’lik rekor bir fiyat biçildi..



Dünyanın eşsiz şehri İstanbul'un en benzersiz ve en görkemli yapılarından biri satışa çıktı. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 130 yıl önce Tophane Müşiri Zeki Paşa tarafından Sultan 2. Abdülhamit tarafından inşa ettirilen yalı, yeni sahibini bekliyor. İçerisinde hala Zeki Paşa'nın torunlarının yaşadığı konuşulan barok tarzında yapılan Rumelihisarı'nda bulunan yalı için 550 milyon TL isteniyor. Dört bin metrekarelik bahçesi, yaklaşık 500 metrekarelik kapalı kullanma alanına sahip olan yalıda; 23 oda ve 5 salon yer alıyor.

 Tophane Müşiri Zeki Paşa nın yalısı satışa çıktı!

TALİBİ ÇOK...

Eşsiz Boğaz manzarası bulunan ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen altında yer alan yalıda asansör de mevcut. Yalıya ABD'li ve İngiliz bir şirketin butik otel yapmak içi talip olduğu konuşuluyor. Yalıyı satın almak isteyenler için Ortadoğulu bazı milyarderlerin de olduğu iddia ediliyor.

 Tophane Müşiri Zeki Paşa nın yalısı satışa çıktı!

MÜŞİR ZEKİ PAŞA İÇİN YAPILDI

Sultan 2. Abdülhamit tarafından Müşir Zeki Paşa için yapılan yalı, Boğaziçi'nde bulunan diğer yalıların mimarisinden farklı olarak adeta görkemli şato bir görünüyor. Kayalar üzerine oturan yaklaşık 130 yıllık yalı, barok üsluptadır. Fransız mimar Alexandre Vallaury tarafından yapılan yalı, 23 odaya sahip.

 Tophane Müşiri Zeki Paşa nın yalısı satışa çıktı!


Geri Dön