20 / 04 / 2024

Torba Tasarı bugün komisyona gelecek!

Torba Tasarı bugün komisyona gelecek!

Torba Tasarı olarak adlandırılan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer alan düzenlemeler bugün komisyona gelecek. 



Torba Tasarı olarak adlandırılan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı bugün meclis gündemine getirilerek komisyona gelecek. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Tasarı'da nelerin yer aldığını şöyle anlattı; 

 

Devlet katkısı tutarlarının düzenlenmesi ve cayma süresi 3 katına kadar arttırılarak BES'e teşvik sağlanıyor. Kreş ve gündüz bakımevi hizmeti, vergi dışı bırakılarak kadınlarımızın çalışması teşvik ediliyor. Çeyiz desteği 5 bin liradan 7 bin 500 liraya yükseltiliyor. Konut hesabına devlet katkısı 20 bin liraya çıkarılıyor. 5 bin ilave sözleşmeli öğretmen alınıyor. Terörle mücadelede ölen sivil vatandaşlarımızın yakınlarına 2 kadro ve maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına 1 kadro veriliyor."


Geri Dön