28 / 03 / 2024

Torbalı'da ilk 6 ayda 2 bin 660 ev satıldı!

Torbalı'da ilk 6 ayda 2 bin 660 ev satıldı!

TUİK yılın ilk 6 ayının konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan istatistiklere göre Torbalı'da ilk 6 ayda 2 bin 660 ev satıldı.



TUİK yılın ilk 6 ayının konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan istatistiklere göre Torbalı'da ilk 6 ayda 2 bin 660 ev satıldı. Haziran ayında 515 evin el değiştirmesiyle yılın rekorunu kıran Torbalı, İzmir'in 26 ilçesini ardında bıraktı İNŞAAT sektörünün kalbi konumunda olan Torbalı'da, konut satışları yeniden hızla yükselmeye başladı. İZBAN'ın seferlere başlamasıyla bir anda artan konut satış sayısı yılın ilk 6 ayında 2 bin 660'ı buldu. İstatistiklere göre ilçede, her gün ortalama 15 ev satılıyor. Yılın ilk aylarından itibaren daire satışları aylık 4(X)'ü aşarken, Mart ayında 504'ü bulmuştu. Bu sayı haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla daha da yükseğe çıktı. Haziran ayı da kendi rekorunu kırarak 515'e çıkan konut satışının daha da yukarıya çıkması bekleniyor. Öte yandan Torbalı yılın ilk 6 ayı baz alındığında  İzmir  ilçeleri arasında da konut satışı sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. 26 ilçeyi konut satışında geride bırakan Torbalı. Bornova, Konak, Gaziemir, Balçova. Çeşme, Urla gibi ilçeleri sollayarak 4.sırada kendine yer buldu. Torbalı'nın önünde ise Karşıyaka, Buca ve Karabağlar yer aldı. 



26 İLÇEYİ SOLLADI 

Bir yandan IZBAN seferlerinin başlaması diğer yandan yeni sanayi yatırımları Torbalı'yı cazibe merkezi yaptı. Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50'yi geçmediği Torbalı'da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. Ayda bin tapunun el değiştirdiği, 2 bin 500 dairelik inşaat ruhsaünın verildiği ilçede müteahTorbalı yılın ilk 6 ayı baz alındığında İzmir ilçeleri arasında da konut satışı sıralamasında üst sıralarda yer alıyor hit sayısı da 400'ü geçti. Yeni inşaat yatırımları, ilçeyi cazibe merkezi haline getirirken Torbalı adeta şantiye alanına döndü. Öte yandan ilçede son zamanlarda artan konut satışları Torbalı'nın en çok yaşanılmak istenen ilçelerden biri olduğunu gözler önüne seriyor. Önceki gün açıklanan TÜİK Haziran ayı verilerine göre 2016 yılının ilk 6 ayında konut satışında Torbalı büyük bir ivme yakalayarak 26 ilçeyi geride bırakarak 4.oldu. İzmir'de yılın ilk 6 ayı için zirve 4 bin Karşıyaka'da. Onu Buca. Karabağlar ve Torbalı izledi. 


NÜFUS 173 BİN OLDU 


Torbalı'da inşaat sektöründeki hızlı gelişmenin en önemli sebebi IZBAN hattının ilçeye uzayacak olması. Türkiye'nin nüfus artış hızı yüzde 13.6 iken Torbalı'da bu rakam binde 43,2 olarak gerçekleşti. Yoğun göç alan Torbalı'da adeta inşaat patlaması yaşanıyor. İlçe nüfusu 12 yılda 24 binden 173 bine ulaştı. Bu hızlı tırmanış ile birlikte ilçe, adeta inşaat şantiyesine döndü. Torbalı'da evlerin yüzde 98 apartman. Bu yapıların yüzde 20'si 2 katlı veya eski binalar. yüzde 50'si 4 ve 5 katlı, yüzde 30'u ise 6 kat ve üzeri. Son 15 yılda ilçede 20 bin konut yapıldı. 20 yıl önce 21 bin nüfusa sahip olan ilçenin nüfusu şu an 173 bine dayandı. Göçle gelen insanlar Torbalı nüfusunu yılda yüzde 12 oranında artırıyor.


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön