16 / 04 / 2024

Torunlar GYO 5. Levent yüze 15 prim yaptı!

Torunlar GYO 5. Levent yüze 15 prim yaptı!

Torunlar GYO'nun KİPTAŞ ortaklığında TEM Alibeyköy kavşağında yatırımına başladığı 5. Levent projesinin ilk etabında satışa çıkan bin 148 daireden 905'i satıldı.



Torunlar GYO'nun KİPTAŞ ortaklığında TEM Alibeyköy kavşağında yatırımına başladığı 5. Levent projesinin üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarını yerin altına taşıyacak. TEİAŞ ile yapılan sözleşmeyle proje alanından geçen yüksek gerilim hattının büyük bir bölümü yer altına alınırken, geri kalanın da yönü değiştirilecek. 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Bu özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi olacak. Şehrin TEM'den giriş noktasındayız, hayata geçireceğimiz çevreci sistemle yağmur fırtına gibi doğa olaylarından dolayı meydana gelen kesintilerin de önüne geçmek istiyoruz" dedi. Proje ile ilgili bir değerlendirme yapan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise "Elektrik iletim dönüşüm projesi yalnızca 5. Levent arazisini değil hattın geçtiği tüm semtleri ilgilendiriyor. Bu, bölgede yaşam standartlarını yükselten bir çevre projesi" diye konuştu. 


4 FARKLI YÜKSEK GERİLİM HATTI 

5. Levent proje alanında TEİAŞ'a ait 34.5 kilovat, iki tane 154 ve 380 kilovat olmak üzere 4 farklı yüksek gerilim hattı bulunuyor. Dün itibarıyla 34.5 kilovat hatların yer altına alınma işlemi tamamlandı. 154 kilovat güce sahip olan Alibeyköy-Küçükköy ve İkitelli Enerji Hatları olmak üzere iki ayrı hat ile 380 kilovatlık hattın yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmanın yüzde 25 elektrik tasarrufu sağlaması bekleniyor. 7 kilometrelik bir alanı kapsayan elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi için özel üretilen 55 bin metrelik kablo kullanılacak. 


YÜZDE 15 PRİM YAPTI

Projenin ilk etabında satışa çıkan bin 148 daireden 905'i satıldı. Aziz Torun, fiyatlarda ise yaklaşık yüzde 15 artış gerçekleştiğini belirterek, "Aslında maliyetler arttı ama biz belli ölçüde tutmaya çalışıyoruz. Çıkış fiyatları 5 bin liraya kadar geliyordu, şimdi 5 bin 800 lira civarında. İkinci etabın yılbaşından sonra satışa çıkabileceğini düşünüyoruz. Tüm etaplar Aralık 2017'de teslim edilecek" dedi.


www.5levent.com.tr


Sabah


Geri Dön