28 / 03 / 2024

Toskana Vadisi'nin yüzde 75'i sosyal alan ve bahçeden oluşuyor!

Toskana Vadisi'nin yüzde 75'i sosyal alan ve bahçeden oluşuyor!

Emaar'in Türkiye'deki ilk projesi olan ve İstanbul, Büyükçekmece'de yapılan 1,7 milyon m2'lik geniş bir alandaki Toskana Vadisi Projesi, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve bahçeli ve terasli Toskana villa dairelerinden oluşuyor...  



Emaar'in Türkiye'deki ilk projesi olan ve İstanbul, Büyükçekmece'de doğayla modern hayatın buluştugu kusursuz bir yaşam sunan 1,7 milyon m2'lik geniş bir alanda gerçekleştirilen Toskana Vadisi Projesi, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve bahçeli ve terasli Toskana villa dairelerinden oluşuyor. Ortak sosyal alanların ve bahçelerin toplam 1 milyon 274 bin m2 olduğu projede, şehir konforunu doğayla iç içe yaşatacak imkânlar şehrin kargaşasindan arınmıs olarak sunuluyor.

Toplam 4 fazdan oluşan Toskana Vadisi'nde konutların büyüklükleri 149 m2 ile 940 m2 arasında değişiklik gösteriyor. İlk fazın toplam 174 villadan oluştuğu ve anahtar teslimlerinin 2009 Haziran ayında gerçekleştigi Toskana Vadisi Evleri'nin ikinci faz inşaatına, 2010 yılının 3. çeyreğinde başlandı.

Toskana mimarisi ile tasarlanmış, göl manzaralı, 2 kat üzerinde 4 daireden oluşan daha küçük metrekareli ikiz villalar ile bahçeli ve teraslı Toskana villa daireleri bulunan Toskana Vadisi 2. fazının 2011 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 2. fazdaki konutlar 528,000 USD'den


Toplam alanın %75'i ortak sosyal alan ve bahçeden oluşuyor

Toplam alanın %75'inin ortak sosyal alanlardan ve bahçelerden oluşan Toskana Vadisi ikinci etapta konutlar haricinde 16 mağaza ve yaklaşık 3700 m2 kiralanabilir alana sahip Toskana Çarşısı da yer alıyor. Bir alişveriş merkezi olmanın yanı sıra ziyaretçilerine keyifli zaman geçirebilecekleri bir yaşam alanı da sunacak olan Toskana Çarşısı, Toskana Vadisi'nin yemyeşil doğasında Akdenizli bir alışveriş deneyimi vaat ediyor.

Toskana Vadisi'nde 12 farklı tipte villa, ikiz villa, bahçeli ve teraslı villa dairelerinden oluşan toplam 540 konut bulunuyor. Toplam 174 villadan oluşan ilk faz anahtar teslimlerinin 2009 Haziran ayında gerçekleşti.

İnşaatına, 2010 yılının 3. çeyreğinde başlanan Toskana Vadisi 2. fazında ise villaların yanı sıra, Toskana mimarisi ile tasarlanmış, göl manzaralı, 2 kat üzerinde 4 daireden oluşan daha küçük metrekareli ikiz villalar ve bahçeli ve teraslı Toskana villa daireleri bulunuyor. Toskana Vadisi Evleri; Atatürk Havaalanı'na 20, şehir merkezine ise 50 dakika mesafede bulunuyor.


Mimari ve tasarımı dünyaca ünlü şirketleri yapıyor

Toskana Vadisi'nin mimari tasarımını merkezi Amerika Kaliforniya'da bulunan JZMK firması gerçekleştirdi. Türkiye'de ise lokal mimari ofis olarak AE Mimarlik ile çalışıldı. JZMK Partners günümüzün küresel piyasasında, en çok saygı duyulan ve aranılan mimarlik ve tasarım şirketlerinden biridir. Amerika'dan dünya çapında birçok projesiyle, tasarım mükemmeliyeti alanında, mimarlık camiası ve inşaat sektörü tarafından verilen birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür. JZMK Partners'in çalışmaları 'Gold Nugget', 'National Association of Homebuilders' ödülleri ve 'American Institute of Architects' kuruluşundan da onur ödülleri kazanırken, sektörel ve mesleki birçok basın kuruluşu tarafından da takdir edilmektedir. JZMK Partners, uluslararası tasarım yarışmalarını arka arkaya kazanarak, büyük bir başarıya da imza atmıştır.

Toskana Vadisi, Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin eşsiz manzarasından olabildiğince yararlanarak oluşturulan ve ortak açık alanlara açılan sokaklarıyla, yaşayanların kendilerini Akdenizli sıcak bir hayatın içinde hissedilecegi şekilde düzenlendi. Ortak yeşil alanlara açılan sokaklar, komşuluk ilişkilerini güçlendirirken, sakinlerin buluşma ve sosyalleşme noktaları olabilecek sosyal mekânlar yaratıldı. Kullanılan doğal taşlar ve yörenin kendine has doğal tonları Toskana Vadisi'nde Akdenizli zengin bir renk paleti ile buluştu. Toskana mimarisini oluşturan formlar, yükseltilmiş girişlerde, kepenklerde ve şöminelerde kendini gösterirken Toskana'nin estetik dünyasını oluşturan rafine ayrıntılar Toskana Vadisi'nde bir araya geldi.

 

Toskana Vadisi, sadece bir konut projesi olmanın çok ötesinde ortak sosyal ve yaşam alanları ile sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir proje olarak tasarlandı. Akdenizli özgün mimarisi, yapı kalitesi, doğası ve sosyal imkânları ile uluslararası standartlarda bir konut projesi olarak inşa edildi.

Toskana Vadisi, en ince detayına kadar üzerinde özenle çalışılmış, master planlı konut alanları kavramını müşterilerine sunan bir proje olarak göze çarpıyor. Toskana Vadisi, İtalya'nın Toskana bölgesinden esinlenen doğal dokusu ile çok farklı bir yaşam deneyimi için mükemmel bir seçenek oluşturuyor. Toskana'nın estetik dünyasını oluşturan bütün rafine ayrıntılar Toskana Vadisi'nde bir araya geliyor. Mimarisini oluşturan formlar ve kendisine has unsurlar, yükseltilmiş girişlerde, kepenklerde ve söminelerde kendini gösteriyor.

Proje peyzajı için Italya'dan 40 tır bitki

Toskana Vadisi'nde, Toskana bölgesini temsil eden kalem selvi, Toskana palmiyesi ve fıstık çamı ağaçları ile harmanlanan zeytin ağaçları proje peyzajının ana unsurlarını oluşturuyor. Proje peyzajı için İtalya'nin Toskana yöresinden getirilen 40 tır bitki projeyi rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri. Göl manzaralı seyir terasları, ortak alanları, içinde koşu ve yürüyüş parkurlarının da yer aldıgı 2 km uzunluğundaki Park Verde ile Toskana Vadisi doğa ile bütünleşiyor.

İstanbul'un günden güne değerlenen bölgelerinden Büyükçekmece'de yeni bir yaşam alanı sunan Toskana Vadisi'nde; 2011 yılında açılacak, mimari tasarımıyla İtalya'nın Toskana Bölgesi'ni birebir yansıtan ve ev sahiplerinin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanan Toskana Çarsı ise benzersiz bir alişveris ve buluşma noktası olarak planlanıyor.


Bunlara ek olarak, Emaar Türkiye'nin bölgede yaptığı ve yapmakta olduğu yatırımlar, bölgeyi her geçen gün bir çekim merkezi haline getirmeye devam etmekte. Toskana Vadisi, dünya standartlarında bir konut projesi olmasının yanı sıra içerisinde yer alan sosyal donatılarla da benzer projeler arasında farklı bir konuma yerleşti. Mimari tasarımıyla İtalya'nın Toskana Bölgesi'ni yansıtan ve ev sahiplerinin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlanan Toskana Çarşısı, önde gelen markaların ve farklı lezzetleri içerecek restoran ve kafe zincirlerinin yer alacagı bir lezzet ve magazalar mekânı olarak planlanıyor.

Toskana Vadisi, Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin eşsiz manzarasından olabildiğince yararlanarak oluşturulan ve ortak açık alanlara açılan sokaklarıyla, yaşayanların kendilerini Akdenizli sıcak bir hayatın içinde hissedileceği şekilde düzenlendi. Ortak yeşil alanlara açılan sokaklar, komşuluk ilişkilerini güçlendirirken, sakinlerin buluşma ve sosyalleşme noktaları olabilecek sosyal mekânlar yaratıldı. Kullanılan doğal taşlar ve yörenin kendine has doğal tonları Toskana Vadisi'nde Akdenizli zengin bir renk paleti ile buluştu. Toskana mimarisini oluşturan formlar, yükseltilmiş girişlerde, kepenklerde ve şöminelerde kendini gösterirken Toskana'nın estetik dünyasını oluşturan rafine ayrıntılar Toskana Vadisi'nde bir araya geldi.


Lüks yaşam alanı: Toskana Vadisi

Toskana Vadisi, sadece bir konut projesi olmanın çok ötesinde ortak sosyal ve yaşam alanları ile sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir proje olarak tasarlandı. Projede bölge isimleri de Toskana'da yer alan gerçek şehir ve beldelerden esinlenerek adlandırıldı. Toskana Vadisi; Akdenizli özgün mimarisi, yapı kalitesi, dogası ve sosyal imkânları ile uluslararası standartlarda bir konut projesi olarak inşa edildi. Toskana Vadisi'nin peyzaj mimarisi ise profesyonel bir ekip tarafından, İtalya'nin Toskana Bölgesi gezilip, ilham alınarak oluşturuldu. Projede kullanılan bitki ve ağaçlar dünyanın bir numaralı tedarikçisi Vannucci Piante firmasından proje aşamasında sipariş edildi. Birinci faz ev teslimleri yapılırken 40 tır bitki ana yolları ve ortak alanlı süslemek üzere yerleştirildi. Bahçeler ve ortak alanların, proje büyüklüğünün %75'ini oluşturduğu Toskana Vadisi, bu özelliği ile şehir konforunu doğayla iç içe yaşamak isteyenler için ideal bir yaşam alanı sunuyor. Toskana Vadisi Projesi'nde ortak alanlar, Toskana'ya özgü yer döşemesi olan el yapımı cotto ile hazırlanıyor.


Mimar Mahmut Anlar tarafından tasarlanan Toskana Vadisi Dolce Vita Spor ve Yaşam Kulübü, 5400 m2'si kapalı olmak üzere toplam 16.000 m2 'ye varan toplam tesis alanı ile üyelerine fonksiyonel ve dünya standartlarında imkânlar sunuyor. Genel proje mimarisinde hakim olan Toskana teması, kulübün mimari ve iç mekan tasarımının da çıkıs noktasını oluşturuyor. Fonksiyonel, insan ergonomisinin ön planda tutuldugu, dünya standartlarında, zamansız bir mekân tasarımına sahip olan Dolce Vita Spor ve Yaşam Kulübü ileri teknoloji kullanımı ve dinamizmi ile üyelerine spordan spa'ya sıradışı ve enerji yüklü bir atmosfer vaad ediyor. Dolce Vita Kulüp'te tamamen çocuklar için tasarlanan "kids gym" sayesinde spor merkezine giderken çocuklarını evde bırakmak zorunda kalan anne babalar da güvenle çocuklarıyla birlikte spor yapma olanagına kavuşuyor. Toskana Vadisi çevresinde, doğa sporları ve binicilik için de imkan sağlayan fasiliteler mevcut bulunuyor.

Ayrıca satış sonrasi ev sahiplerinin Toskana'daki yaşamlarıyla ilgili yanlarında olan Müşteri Hizmetleri Departmanı ve ev sahiplerine özel avantajlar sağlayan Back-up Concierge Hizmeti de Toskana Vadisi'ndeki yaşamı daha kolay ve keyifli hale getiriyor. Toskana Vadisi'nde, güvenlik de üzerinde özellikle durulan bir konu. Ev sahiplerinin hayatlarını kolaylaştıran ve evlerinde huzurlu olmalarını sağlayan güvenlik sistemi Toskana Vadisi sakinleri için çok önemli bir artı teşkil ediyor.


Toskana Vadisi'nde dönemsel banka kampanyaları sunulmakla birlikte yine bu projeye özel yepyeni bir ödeme kampanyası gerçekleştirildi.

Toskana Vadisi 1. fazda yer alan sınırlı sayıdaki ev için başlatılan kampanyadan yararlanmak isteyenler tercih ettikleri evin toplam tutarının yüzde 25'ini peşin ödeyerek hemen taşınabilir, kalan yüzde 75 oranındaki tutarı ise 24 aya kadar vade farksız yüzde 'sıfır' faizle ödeyebilirler. Ayrıca diledikleri bankalar vasıtasıyla uzun dönem kredilendirme yapabilirler.

Toskana Vadisi 2. faz konutları ise yine çok cazip bir kampanya ile satışa sunuluyor. Toskana Vadisi 2. faz konutlarından seçim yapmak isteyenler ise evin tutarının yüzde 30'unu peşin, kalan yüzde 70'ini ise anahtar tesliminde istenirse banka kredisiyle ödeyebilecek.

Proje Satışa Çıkış Tarihi: Eylül 2007

İlk Faz Anahtar Teslimi: 2009 ilk yarısı

İkinci Faz İnşaat Tarihi: Eylül 2010

İkinci Faz İnşaat Teslimi: 2011 son çeyrek

İnşaatı bitirme tarihi: 1.faz tamamlandı

Projedeki Konut Sayısı : Toplam 540 konut / Teslim edilen 174 konu (1. faz)

Toplam Proje Alanı: 1.700.000 m2

Sabah

 


Geri Dön