24 / 04 / 2024

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.



Yenilenebilir enerjide rüzgâra olan ilgi ABD'li kompozit devine ikinci yatırım kararı aldırdı. 2023'te 20 bin MW olarak belirlenen kapasiteyi gören ABD'li TPI, Türkiye'ye yeni bir tesis kurmaya hazırlanıyor. 

Rüzgâr türbinlerine kanat üreten dünyanın en büyük kompozit malzeme firmalarından TPI, yeni fabrikayı Ege Bölgesi'nde kuracağını açıkladı. 


2012'de Alke İnşaat'a ortak olan ve üretime İzmir'de başlayan TPI Composite'in CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi. Şirketin resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, ABD'li firma yeni fabrikayı da yine İzmir'e kurmayı hedefliyor. Lockard, "Rüzgâr santrallerine yönelik kanat üretecek ikinci tesisimiz de İzmir'de kurulacak. Buradan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki müşterilerimize yönelik üretim yapacağız" dedi. 


2 bin 500 çalışanı olan TPI, ABD ordusuna taktik araçların kaplamalarını üretiyor. Hummer adıyla bilinen askeri ciplerin dış kabinlerini yapan TPI sayesinde yeni zırh olarak kullanılan kompozit ile 2.3 ton boş ağırlıklı araç 420 kilo hafifledi. İzmir'de 33 bin metrekarelik alanda üretim yapan TPI, Türkiye'de 350 kişilik bir istihdam sağlıyor. ABD'li firma, Arizona'daki tesisin yanı sıra Meksika, ve Çin'de de üretim yapıyor. 


Ticari Hayat


Geri Dön