25 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de hak sahiplerine 112.7 milyon TL ödeme yapıldı!

Trabzon Çömlekçi'de hak sahiplerine 112.7 milyon TL ödeme yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından devam edilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde hak sahiplerine 112,7 milyon lira ödendi.



 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından devam edilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi II. Etap Kentsel Dönüşüm alanında hak sahipleri ile anlaşmalara devam ediliyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 61 bin 140 metrekarelik alandaki arsa ve konutlarda bulunan 3 bin 947 hissenin 2 bin 168’i anlaşma usulü ile hak sahibi vatandaşlardan satın alındı. Bu kapsamda hak sahiplerine 112,7 milyon liranın ödemesi gerçekleştirilirken geri kalan tutarların ödenmesi işlemlerine devam ediliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çömlekçi II. etapta yıkım çalışmalarına da son sürat devam ediyor. 324 binanın yer aldığı alanda 52 binanın yıkımı tamamlandı. Bölgede yıkım çalışmaları aralıklarla sürüyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmeler yapan rabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hak sahibi vatandaşlara anlaşma sürecine gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkürlerini sundu.

Çömlekçi I. Etap Kentsel Dönüşüm Alanında kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından II. Etap Kentsel Dönüşüm Alanında anlaşma usulü ile satın alma işlemlerinin sürdürüldüğünü dile getiren Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi Kentsel Dönüşümü etap etap gerçekleştirilecek olan dev bir projedir. Oldukça yüksek bir maliyete sahip olan bu dev proje tamamlandığında Trabzon şehir merkezinin çehresi tamamen değişecektir” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi I. etapta olduğu gibi II. etapta da anlaşma ve yıkımların tamamlanmasının ardından her iki etap için hazırlanan projenin uygulamasına geçileceğini belirtti.


Geri Dön