29 / 03 / 2024

Trabzon Havalimanı'nda ikinci pist yapım çalışmaları başlayacak!

Trabzon Havalimanı'nda ikinci pist yapım çalışmaları başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Havalimanı'na ikinci pist yapılmasına ilişkin, "3 milyon lira olan proje çalışmasının tamamlanmasının ardından havaalanımızda ikinci pistin yapım çalışmalarına başlanacak" dedi...



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Havalimanı'na ikinci pist yapılmasına ilişkin, "3 milyon lira olan proje çalışmasının tamamlanmasının ardından havaalanımızda ikinci pistin yapım çalışmalarına başlanacak" dedi.




Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon Havaalanı'na ikinci pist yapılması için ön hazırlıkların 2009'da başladığını belirtti. 


Yerel seçimler öncesinde Trabzon'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuyu arz ettiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları belirtti:


"Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile 3 milyon lira proje bedeli olan çalışmanın başlatılması için 2014 programına 400 bin lira ödenek konuldu. Başbakan Erdoğan'a, geçtiğimiz günlerde belediyemize gerçekleştirdiği ziyarette konuyu tekrar hatırlattık. Başbakanımız projenin gerçekleşmesinin akabinde yatırıma sevk edileceğini bizlere söyledikleri gibi Meydan Parkı'nda gerçekleştirdikleri halk konuşmasında da vatandaşlarımıza ve kamuoyuna deklare ettiler. 3 milyon lira olan proje çalışmasının tamamlanmasının ardından havaalanımızda ikinci pistin yapım çalışmalarına başlanacak."


Gümrükçüoğlu, havaalanları ve otogarların şehirlerin giriş kapıları olduğunu da vurgulayarak, "Trabzon'un modern bir otogara ihtiyacı var. Bu konuda da Başbakan Erdoğan'dan talepte bulunduk. Başbakan Erdoğan'ın tensipleri ile Akyazı'da 79 hektar alan dolduruldu ve dolgu alanının 43 hektarlık kısmında spor tesisleri inşası sürüyor. Dolgu alanının 36 hektarlık kısmı ise kruvaziyer liman alanı ve gerisi olarak belirlenmişti. Bu alandan otogar ve ilave hizmetler için arazi talebimizi Başbakanımıza ilettik" dedi.


Akyazı'daki dolgu alanının şu an Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edildiğini anlatan Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Buradan Büyükşehir Belediyesine alan tahsisi Trabzon için büyük önem arz ediyor. Başbakanımız da bu konuda çalışmaya devam edilmesini, en uygun olanın yapılmasına destek vereceğini ifade ettiler. Trabzon'un marka kent olması, şehrimizin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir."




AA


Geri Dön