19 / 04 / 2024

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı meclis toplantılarına bugün devam edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında yapılan toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Estetik Kurulunun yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığını yapacağı Kent Estetik Kurulu, sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla 8 üyeden meydana gelecek ve Trabzon’un daha güzel, daha estetik hale getirilmesi için önemli çalışmalar yapacak.

KIZLAR MANASTIRI YENİDEN BÜYÜKŞEHİR’İN

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde ayrıca alınan kararla, tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi de iptal edildi. Gerekli restorasyon çalışmalarının bakanlık tarafından yapılması için devredilmiş olan manastır, çalışmaların tamamlanmasından sonra yeniden Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesine alındı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihi manastırı yakın zamanda açacak.
 


Geri Dön