28 / 03 / 2024

Trakya Cam Isıcam Konfor 60/43 T'yi tanıttı!

Trakya Cam Isıcam Konfor 60/43 T'yi tanıttı!

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş., mimari camlarda sürekli geliştirme ve inovasyon projeleriyle ürün gamını geliştirmeye ve çeşitlendirmeye devam ediyor. Trakya Cam Isıcam Konfor 60/43 T'yi tanıttı...



Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş., mimari camlarda sürekli geliştirme ve inovasyon projeleriyle ürün gamını geliştirmeye ve çeşitlendirmeye devam ediyor. Trakya Cam, yeni ürünü Temperlenebilir Solar Low-E kaplamalı cam ile üretilen ‘Isıcam Konfor 60/43 T’yi pazara sundu. Trakya Cam’ın yeni ürünü gün ışığını engellemeden yazın güneş ısısı girişini kontrol ediyor. Kışın da ısıyı içeride tutan Isıcam Konfor 60/43 T, böylece hem soğutma hem de ısıtma giderlerini azaltıyor.


Dünyanın altıncı, Avrupa’nın ise dördüncü büyük düzcam üreticisi Trakya Cam Sanayii A.Ş., yapı sektörüne yönelik ürünleriyle mimaride önem taşıyan enerji tasarrufu, dekorasyon, gürültü kontrolü, emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarına çözümler sunmaya devam ediyor.


Mimari camlarda sürekli geliştirme ve inovasyon projeleriyle ürün gamını hızla değişen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda genişleten Trakya Cam, son olarak Ar-Ge çalışmaları sonucunda mimari camlar kategorisinde geliştirdiği yeni ürünü ‘Isıcam Konfor 60/43 T’yi pazara sundu.


Isıcam Konfor 60/43 T, nötral ve şeffaf yapısıyla gün ışığı girişini engellemeden; yazın güneş ısısı girişini kontrol ederek soğutma giderini, kışın da ısıyı içeride tutarak ısıtma maliyetini azaltıyor. Aynı zamanda, temperlenebilme özelliğiyle emniyet ihtiyacını karşılıyor ve cam kırılması sonucunda ortaya çıkabilecek riskleri azaltıyor.


Isıcam Konfor 60/43 T güneş ısısı girişini yüzde 43 oranında azaltıyor


Trakya Cam, yüzde 60 yüksek ışık geçirgenliğiyle gün ışığından maksimum fayda sağlayan yeni ürünüyle güneş ısısı girişi yüzde 43 oranında azaltılarak, yazın soğutma giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlanmış oluyor. Isıcam Konfor 60/43 T’nin hem dış, hem de iç yansıtma özelliği düşük olduğundan, mimari tasarımlarda gerek dıştan içe, gerekse de içten dışa bakışta şeffaf ve nötral görüntü sağlıyor. Ayrıca, ısı kontrol özelliği sayesinde kışın iç mekandan ısı kaçışları da engelleniyor.


Yıl boyu konforlu bir yaşam alanı sunan Trakya Cam’ın yeni ürünü, aynı zamanda ısıtma ve soğutma giderlerini düşüren ve karbondioksit emisyonunu azaltan çevre dostu bir bina yaratılmasına fırsat tanıyor. Trakya Cam’ın yeni ürünü rezidans ve kış bahçelerinin yanı sıra alışveriş merkezi, otel, okul, hastane, ofis gibi ticari binalarda kullanımına uygun olmasıyla dikkat çekiyor.


Isıcam Konfor 60/43 T’nin bünyesinde yer alan Temperlenebilir Solar Low-E kaplamalı cam TRC Coolplus 60/43 T, Trakya Cam’ın yüksek kaliteli düzcamı TRC Helio clear üzerine hat dışı kaplama teknolojisiyle ince bir metal oksit tabakanın uygulanmasıyla elde ediliyor. Trakya Cam mimari camlarda sürekli geliştirme ve inovasyon projeleri ile ürün gamını geliştirmeye ve çeşitlendirmeye devam ediyor.


Trakya Cam Sanayii A.Ş. Hakkında


Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş., Türkiye düzcam pazarının lideri ve bölgemiz düzcam pazarının öncü kuruluşudur. Bugün Türkiye’de Kırklareli, Mersin, Bursa, yurtdışında ise Bulgaristan ve Romanya olmak üzere beş farklı lokasyonda üretim yapan Trakya Cam Sanayii A.Ş., toplam yedi float hattında ulaştığı üretim kapasitesiyle düzcamda Avrupa’da 4’üncü, dünyada ise 6’ncı büyük firma konumundadır. 


“Temel camlar” (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), “otomotiv camları”, “enerji camları” ve “beyaz eşya camları” olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayii A.Ş. inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.


Trakya Cam Sanayii A.Ş. hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.




Geri Dön