26 / 04 / 2024

Trump Towers Mall'da Devler Ligi Kupası için ziyaretçi akını!

Trump Towers Mall'da Devler Ligi Kupası için ziyaretçi akını!

D-Smart’ın Türkiye’ye getirdiği ‘Devler Ligi Kupası’ bu hafta sonu da Trump Towers Mall'da sergilendi...




Futbol severlerin yanı sıra D-Smart’ta yayınlanan, bildiğimizi sandığımız mesleklerin ilginç detaylarına, bilinmeyen yönlerine dikkat çekip her mesleği yeniden keşfetmemizi sağlayan “Ayça Şen İle Ortaya Karışık” programının sunucusu Ayça Şen de ünlü kupayı merak edip fotoğraf çektirenler arasındaydı.


Avrupa dışındaki ülkeler dahil olmak üzere toplam 70 ülkede ve 40 dilde yayınlanan; Türkiye’de sadece D-Smart’ın Smart Spor/HD ve Smart Spor 2/HD kanallarında izlenebilen UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ünlü kupası Kanyon’dan sonra bu hafta sonu Trump Towers Mall'da meraklılarıyla buluştu. 


Messi’den Mourinho’ya, Drogba’dan Iniesta’ya, Sneijder’den Guardiola’ya dünyanın en ünlü futbol adamlarının kaldırdıkları kupayı yakından görmek isteyen futbol severler, Trump Towers Mall'da D-Smart standına akın etti. 

D-Smart’ta yayınlanan “Ayça Şen ile Ortaya Karışık” programı sunucusu ve sevilen radyo programcısı Ayça Şen de, sergilenen UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası ile bol bol fotoğraf çektirdi. Futbol Show’larının da yapıldığı D-Smart’ın standında Ayça Şen, kupa ile fotoğraf çektirmeye gelenlerle sohbet etti. 


Kanyon ve Trump Towers Mall'da kupa ile fotoğraf çektiren ve “sampiyonkupaistanbul”da hashtag’iyle (#sampiyonkupaistanbul) Twitter ve Instagram’da paylaşan 7 şanslı futbol sever, sadece D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve HD kalitesiyle Smart Spor HD’de, 20 Şubat’ta canlı yayınlanacak olan Galatasaray - Schalke 04 maçını izlemek için çift kişilik davetiye kazandı.


UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nın özellikleri ve tarihçesi

Uzunluğu 73,5 cm, ağırlığı ise 8 kilo olan kupa 1972 yılında Bertoni tarafından tasarlanmıştır.

Bir takım üst üste üç yıl ya da genel olarak beş kez kupayı kazanırsa, o yıl ki kupa kazanan takıma verilmektedir. 60 yıldır bu ayrıcalığa yalnızca Real Madrid, Ajax, Bayern Münih, Milan ve Liverpool takımları nail olmuştur.

1967’deki ilk kupada hiçbir takımın ismi yazmıyordu. 

1973’de AFC Ajax 2. Kupanın sahibi oldu.

3. Kupa ise, raf ömrü en kısa olan kupa oldu. Franz Beckenbauer’den başka kimse kupayı kaldıramadı.

4. Kupa, 18 yıl boyunca Avrupa’yı gezdi ve  AC Milan kupayı evine götürmeye hak kazandı.

5. Kupada, 1995’e kadar tüm kazananların isimleri yazıldı. Kupanın sahibi ise Liverpool oldu.

6. Kupanın üzerinde kazanan 54 takımın ismi kazınmış durumda. Barcelona,  Manchester United’ı Wembley Stadyumu’nda yenerek kupanın sahibi oldu.


Geri Dön