26 / 04 / 2024

TT&M Design Consultants mimaride özgün projeler üretiyor!

TT&M Design Consultants mimaride özgün projeler üretiyor!

Mimaride, fonksiyonel, ergonomik ürün ve çözümlerle birlikte özgün projeler üretebilmek giderek önem kazanıyor. TT&M Design Consultants çalışma ve yaşam alanlarında mimari danışmanlık ve uygulama hizmeti veren şirket, müşterilerine çağdaş çözümler sunuyor.



İnsanların yaşam standartlarının yükselmesi ile birlikte çalışma ve yaşam alanlarındaki beklentiler de değişti. Artık mimaride fonksiyonel, ergonomik ürün ve çözümlerin yanı sıra özgün projeler üretebilmek önem kazandı. Bu gerçekten yola çıkan Y. İç Mimar Tankut Mülayimsi, özel sektördeki tecrübelerini değerlendirmek üzere bu yılın başında TT&M Design Consultants şirketini kurdu. Eğitim kurumlarından, şirketlere kadar çalışma ve yaşam alanlarında mimari danışmanlık ve uygulama hizmeti veren şirket, müşterilerine çağdaş çözümler sunuyor.


TT&M Design Consultants

TT&M Design Consultants şirketiyle çalışma ve yaşam alanı danışmanlığı hizmeti verdiklerini belirten TT&M ‘in Kurucusu Y. iç MimarTankut Mülayimsi, farklı fonksiyonları ve gereksinimleri barındıran alanlar ile ilgili hem proje hem de ürün bazında üst segment çözümler sunmak üzere yola çıktıklarını söylüyor. Mülayimsi, bu yıl 3 milyon TL’lik bir proje hacmi yönetmeyi hedeflediklerini, kısa sürede bu rakamın çok üzerinde bir yapıya ulaşılmasının da mümkün olduğunu vurguluyor.


Ana yönetim altında küçük çözüm ortakları ile geniş bir yelpazede hizmet vermeyi hedeflediğini belirten Mülayimsi, 18 kişilik ekiplerinin proje yapısı ve ihtiyacına göre artış gösterebildiğine dikkat çekiyor. Yeni bir firma olmalarına rağmen proje danışmanlık ve uygulama olarak birkaç proje tamamladıklarını belirten Mülayimsi, “iki adet çok uluslu firmaya ait genel müdürlük ofislerinin projelendirilmesi ve uygulamasını tamamladık. Ayrıca konut renovasyon proje ve uygulamaları, mağazalar tasarım ve uygulamalarının yapılması ile kamusal alanda bazı kurumlara konsept tasarım aşamasında danışmanlıklar veriyoruz” diyor.


Türkiye’de üretim hedefi

Mülayimsi, konferans, seminer ve eğitim mobilyaları ile ilgili Ares Line Spa, hacim akustiği ile ilgili Fonology, outdoor mobilyalar için SKAEMA adlı İtalyan firmaların, genel mekan ve ortak alan tamamlayıcı ürünlerle İspanyol Systemtronic, mimari ve iç mimari özel cam çözümleri için KanadalI Nathan Allan Glass Studios firmalarının Türkiye temsilciliğini aldıklarını söylüyor. Alman Ro-deca firması ve Ankoflame bacasız şömine firmasının da yetkili satıcılığını üstlendiklerini belirten Mülayimsi, FinlandiyalI PolarMoss firması ile önümüzdeki dönemde farklı bir ürün için çalışmaya başlamak üzere görüşmeler de yürüttüklerini söylüyor. Italyan ve Ispanyol firmalar ile yola çıkarken bir, iki ve üç yıllık planlar yaptıklarını belirten Mülayimsi, hedeflerine şöyle özetliyor:


“Bu yıl Türkiye ve çevre ülkelerinde pazar payımızı arttırmak hedefindeyiz. 2017-2018 planlarımız, temsilcisi olduğumuz firmalar için Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler’deki yapıları ülkemiz merkezli yönetilmesini amaçladık. 2018 ve sonrası için ise işin boyutunun tamamen değişmesini öngörüyoruz. Üçüncü yıldan itibaren belli ürün gamlarının üretimini Türkiye’ye kaydırarak karlılığı arttırıp, ithalat yapan bir firma yapısından üretici ve ihracat yapan bir firma yapısına dönüp istihdam yaratmayı hedefliyoruz.”


Proje, tedarik ve ekip desteği

TT&M’nin öncelikli hedef kitlesi, mimari, iç mimari firmaları ile yine üst segment projeler geliştiren gayrimenkul geliştirme ve inşaat firmaları. Mülayimsi, hedef kitlelerini oluşturan bu firmalara periyodik ziyaretler düzenleyerek temsilcisi oldukları ürünler ve çözümler hakkında bilgilendirme yaparak mevcut projeleri için en iyi çözümü sunmaya çalıştıklarını belirtiyor.


Proje bazında bireysel veya kurumsal son kullanıcılardan da talepler alan şirket, çözüm ortakları ile birlikte, iç ekiplerinin desteği ile ofis ve konut projelerine, hem proje hem de uygulama aşamasında anahtar teslim çözümler de sunuyor. TT&M Design Consultants, tasarım aşamasından uygulama aşamasına kadar farklı aşamalarda projelerde danışmanlık, proje, tedarik ve ekip desteği veriyor. TT&M yeni çözüm ortağı olan Finlandiyall Polarmoss firması ile yaşam alanlarına renkli bir soluk getirmeyi hedefliyor.


Otel projeleri yapacak

TTM&M Design Consultants’ın devam eden projeleri arasında, Ares Line Spa ve Fonology ile ilk etap sözleşmesini yaptığı bir eğitim projesi, Güneydoğu Anadolu’da bir vakıf üniversitesi bulunuyor. Rodeca markası ile önde gelen bir mimarlık ofisi ile birlikte hareket eden şirket, Doğu Avrupa merkezli 22 şubeli bir spor mağazası konseptine tedarikçi olarak şeçildi. Bu markaları ile yanı zamanda 3. Havalimanı projesi içerisinde de yer almak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Mülayimsi, Nathan Allan Glass Studios markaları ile Nişantaşı’nda bir otel ve Yunanistan’da bir proje için çalışmalarının devam ettiğini söylüyor. Mülayimsi, “Systemronic markamız bir iki proje içerinde yer almış olmakla birlikte yeni dönemde özellikle devam eden otel projelerinde hızlı bir şekilde kendisine yer bulacak” diyor.


Temsilciliğini üstlendikleri birkaç markanın Contract Design Network üyesi markalar olduğuna dikkat çeken Mülayimsi, şöyle devam ediyor: “Bu sayede Paris Birleşmiş Milletler Ana Toplantı Salonu, Gürcistan Parlementosu gibi referanslara sahip, içerisinde çok farklı çözümler sunan 15 marka bulunan Contract Design Network sayesinde uluslararası projelerde de yer bulabiliyoruz. Tüm markaları tek bir proje kapsamında ülkemize getirme şansına da sahibiz.”


Profesyonel olarak deneyim kazandı

TT&M Design Consultants Kurucusu Y. İç Mimar Tankut Mülayimsi, 2003 yılında tam zamanlı olarak iş hayatına giriş yapan bir sektör profesyoneli. 2008 yılma kadar iç mimari proje ve uygulama işleri yapan Mülayimsi için dönüm noktası, 2008 yılında Nurus’ta işe başlaması olmuş. Nurus kariyerinin farkında olmadan gelecek ile ilgili kariyer planlarının da yön değiştirmesine neden olduğunu belirten Mülayimsi, “Mobilya ve ofis mobilyası sektörü ile ilgili yerli-yabancı tasarım, tasarımcılar ile firmaları tanıma, takip etme fırsatı ve alışkanlığı oluştu. Firma içinde farklı iç ve dış pazara hitap eden departmanlarda aldığım görevler ise özellikle dış pazar ile ilgili farklı fikirlerin doğmasına, gereksinimlerin ne şekilde yön değiştirdiğini takip ve analiz etmemi sağladı. Yaşam ve çalışma alanlarım gereksinimleri TT&M Design Consultants’m kurulmasına ışık tuttu” diyor.


Ekonomist


Geri Dön