19 / 04 / 2024

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.



AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Nisan Pazartesi günü açıklanacak mart ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,09 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mart ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,49, en yüksek ise yüzde 1,75 aralığında yer aldı.

Tüketici Fiyat Endeksi nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre bir önceki ay yüzde 15,61 olan yıllık enflasyonun yüzde 16,21'e çıkacağı hesaplanıyor. Tüketici Fiyat Endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,91 artış göstermişti.

AA Finans'ın ocak ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

AA Finans'ın eylül ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön