26 / 04 / 2024

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında uygun görülen para cezaları yeni yılda artırıldı. Konut satışından aldatıcı reklamlara kadar birçok alanda yapılan düzenlemeyle tüketiciler korunacak.



Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında uygun görülen para cezaları, 2021 yılında yüzde 9.11’lik yeniden değerleme oranına göre yükseltildi. 

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

Hürriyet'te yer alan habere göre; gıdadan kredi kartına, konut satışından aldatıcı reklamlara kadar birçok alanda yapılan düzenlemeyle tüketicilerin korunması planlanıyor.

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

Aldatıcı ticari reklamlar için idari para cezaları, yerel düzeyde yayın yapan televizyon kanalı aracılığı ile yapılmışsa 22 bin 861, ülke düzeyinde yayın yapan televizyon kanalı aracılığıyla gerçekleşmişse 457 bin 308 liraya yükseltildi. Söz konusu ihlal, ülke düzeyinde süreli yayın aracılığıyla yapılmışsa 228 bin 654, ülke düzeyinde yayın yapan radyo ve internet aracılığıyla gerçekleşmişse 114 bin 326 lira idari para cezası kesilecek. 

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

KONUT TAMAMLAMA SİGORTASI

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası veya teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil konutu satışında bulunan satıcılara da 1 milyon 143 bin 274 lira idari para cezası verilecek.

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

RUHSATSIZ SATIŞ

Yapı ruhsatı almadan ön ödemeli olarak tüketicilerle konut ve devre tatil satım sözleşmeleri imzalayan satıcılara, tüketicilerle iş yeri dışında kurulan sözleşme yapabilmek için Ticaret Bakanlığı tarafından yetki belgesi almayan satıcılara, aynı şekilde Ticaret Bakanlığı’ndan alınması gereken satışın ardından hizmet yeterlilik belgesini almayan üretici ve ithalatçılara 228 bin 653 lira idari para cezası uygulanacak..


Geri Dön