20 / 04 / 2024

Tulipa Sitesi'nde 525 bin TL'ye! İcradan!

Tulipa Sitesi'nde 525 bin TL'ye! İcradan!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Akçaburgaz 218 ada, 6 parselde yer alan Tulipa Sitesi içerisinde 143/262716 arsa paylı Blok 130 6. kat 31 nolu meskeni satışa sunuyor



Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI
B.çEKMECE . İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Dosya No : 2010 / 6423 Talimat

Satılmasına karar verilen gayri menkulfln cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI : İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Akçaburgaz 218 ada, 6 parselde 143/262716 arsa paylı Blok 130 6. Kat 31 bağımsız bölüm nolu mesken vasıflı taşınmaz

İMAR DURUMU: Dosyada mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 15.10.2010 tarihli yazısında Büyükçekmece ilçesi, Alkent 2000 Mahallesi 218 ada, 6 parsel sayılı taşınmazın Büyükçekmece Göl Havzası üzün mesafeli koruma alanında kaldığı, kısmen havza dışı kaldığı, uzun mesafeli koruma alanında kalan kısım 13.6 2003 onay tarihli 1/1000 ölçekli Büyükçekmece Göl havzası imar palanında konut alanı olarak ayrık nizam Emsal:0.15=6.50 m. Olarak havza dışı alanında kalan kısım ticaret+konut aianı emsal=l .50 olarak aydmldığı belirtilmektedir.

MAHALLİ DURUMU: Satışa konu taşınmaz tapunun Büyükçekmece ilçesi, Akçaburgaz raah. 218 ada, 6 parselde kayıtlı olup adres olarak TEM gişeler Hadım köy yolu üzerinde, yolun solunda Tulipa sitesi içerisinde İ 30 blok B girişi 6. Kat D. 31 adresinde yer almaktadır. Keşif günü dairenin kapalı olması sebebiyle özellikler bilgi alınmak suretiyle tespit edilmiştir. Buna göre; Dairenin dubleks özelliğinde inşa edildiği, palan itibariyle girişte hol, salon, mutfak, oda banyo tuvalet, ayrı tuvalet, dubleks kat yatak odaları, banyo tuvalet, ebeveyn banyosu, ebeveyn banoy girişinde soyunma odası ve balkondan ibaret olduğu bildirilmiştir. Dire kapısı mobilya Kaplı çelik kapı, oda kapıları mobilya kapı, zeminleri laminant, mutfak ve ıslak alanlar granit seramik, duvarlar saten moya, tavanlar kartonpiyer, pencereler pve'dir. Site içerisinde peyzajın tamamlandığı, bloğa ait kapalı garajın mevcut olduğu tespit edilmiştir. Blok çok katlı olarak inşa edilmiştir. Daire takriben brüt 331 m2 kullanım alanlıdır. Site içerisinde ortak alanlar araç ve yaya yollan ortak alanlara ait bahçe düzenlenesinin ve ortak havuzun mevcut olduğu tespit edilmiştir. Panoramik mazara imkanlıdır. Kaliteli bir isçilik sarfıyla imal edilmiştir. Blokta çift asansör bulunmakta, ortak alanlar granit mermerli olup kapsamlı bilgi ve fotoğraf dosyada mevcuttur.

KIYMETİ : 22.10.2010 tarihinde 525.000,00 TL Olarak kıymet takdir edilmiştir. SATIşž şžARTLAR : Yukarda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın;

1. Satışı: 25.03.2011 tarihinde, saat 14.00-14.10 arasında BÜYÜKçEKMECE 3. İcra
Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin
% 60'ni ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla,

2. Satışı: 04.04.2011 tarihinde yukarıda belirtilen aynı ver ve saatlerde ikinci artırmaya
çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın
taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale
edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve
satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka,
paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa
satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan alacaklıların alacağının, (muhammen bedelin % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'si nispetinde pey akçesi (nakit) veya bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız, kesin ve süresiz' teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre 'döviz' teminat olarak kabul edilmez.

b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhaleye itiraz vaki olması halinde dahi (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle alacaklıya ihale yapılmamış olması şartı ile) satış bedeli nakten icra veznesine yatırılır (md. 134/4).Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harcı ve masrafları ile Katma Değer Vergisi (150 M2'ye kadar olan net meskenlerde % 1, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk durumda olan binalarda, tarla, bina, han, otel ve arsalarda..% 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir), tahliye ve teslim giderleri müşteri tarafında ödenir. Birikmiş emlak vergisi, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

c- İhaleye iştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatlan incelemek suretiyle ihaleye katıldığını kabul ettiği. Satılacak taşınmazın Tapu kaydında varsa; taşınmazın bütünleyici parçalarının (MK.. md. 684,862), taşınmazın eklentilerinin (MY. Md. 686,862), hukuki semerelerinin (MK.. md. 879) , Taşınmazın birleştirilmesi durumunun (MK. Md. 859), ܎İK. 128. md. göre Taşınmaz mükellefiyetlerinin (İntifa hakkı MK. m. 794, oturma hakkı MK. m. 823, üst hakkı MK. m. 834, kaynak hakkı MK. m. 837, İrtifak haklan MK. m. 838, Kaydi hayatla ölünceye kadar bakma akdi BK. m. 507)... mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir.

d- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin ( * ) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan İddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

e- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca satış bedelini yatırması için verilen 10. gün sonundan itibaren temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ve aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

f- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

g- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda belirtilen dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur. *(tc. İf. K. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. * Yönetmelik Örnek No : 27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön