19 / 04 / 2024

Tuncer Çakmaklı çalışmaları, Koleksiyon Forum'da olacak!

Tuncer Çakmaklı çalışmaları, Koleksiyon Forum'da olacak!

Koleksiyon Mobilya, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği işbirliği ile mimarları ağırlamaya devam ediyor. İlk olarak Erginoğlu&Çalışlar sergisinin gerçekleştirildiği seri kapsamında bu kez Tuncer Çakmaklı çalışmalarıyla Koleksiyon Forumun konuğu oluyor



Koleksiyon Mobilya, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) işbirliği ile mimarları ağırlamaya devam ediyor. İlk olarak Erginoğlu&Çalışlar sergisinin gerçekleştirildiği seri kapsamında bu kez Tuncer Çakmaklı çalışmalarıyla Koleksiyon Forumun konuğu oluyor. Türk mimarisinin deneyimli isimlerinden Tuncer Çakmaklı, ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği 35 projesini bu sergi kapsamında paylaşacak.

13 Ekim Perşembe günü saat 19.00da gerçekleştirilecek açılış kokteyli ile merhaba diyecek olan sergi iki ay boyunca Koleksiyon Forumda olacak.

Tuncer Çakmaklı Hakkında

Tuncer Çakmaklı, yüksek öğrenim görmek üzere 1976 yılında Almanyaya gitti. 1980 yılında Karlsruhe Teknik Üniversitesinden ön diploma alarak yardımcı asistanlık yaptı, çeşitli mimarlık bürolarında çalıştı. Karlsruhe Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Yüksek Mimar Mühendis olarak mezun oldu. Almanyanın çeşitli kentlerinde kilise ,hastane ,kültür yapıları ve okul projelerinde serbest mimar olarak proje ve uygulamalar yaptı. Uluslararası yarışmalara katıldı, belediyeler  için kentsel projeler hazırladı. 1986-1991 yılları arasında RWTH -Aachen Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde proje, yapı üretimi, tarihsel bölgelerde yeni yapılaşma, çelik ve ahşap ile mimarlık dersleri verdi. 1992 yılında bürosunu İstanbula taşıdı.
1992-2009 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde mimari proje dersleri ,Barcelona-Girona ispanya-Eskişehir-Yunanistan,Bulgaristan da Mimari proje dersleri verdi. Halen 1992de İstanbulda Galatada kurduğu bürosunda  kapı kulpundan kent ölçeğine kadar mimarlıkla ilişkili tasarımlar ve uygulamaları uluslararası  alanda gerçekleştiriyor.

Tuncer Çakmaklı katıldığı yarışmalar ve geliştirdiği projeler ile birçok ödül kazandı. Bunların arasında; LIGNA PLUS DÜNYA AHŞAP ÖDÜLÜ ... Federal Almanya Büyükelçiliği Yazlık Rezidansı (Tarabya-2000), AVRUPA YAPISAL ÇELİK ÖDÜLÜ ... Bursa Sebze ve Meyve Hali (2009)


Geri Dön