26 / 04 / 2024

Turgay Tanes: İBB kentsel dönüşümün devamını getirmeli!

Turgay Tanes: İBB kentsel dönüşümün devamını getirmeli!

Kentsel dönüşümün İstanbul"un tüm geleneksel dokusuna etki ettiğine dikkat çekerek sözlerine başlayan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, yapılacak projelere tüm tarafların sinerji katması gerektiğini söyledi



Kentsel dönüşümün İstanbul"un tüm geleneksel dokusuna etki ettiğine dikkat çekerek sözlerine başlayan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, yapılacak projelere tüm tarafların sinerji katması gerektiğini söyledi.

Dönüşüm projelerinde pek çok açıdan İstanbul adına önemli kazançlar olduğunu ifade eden Tanes, œBu tür projeler kentte bir hareketlenmeyi ve enerjiyi de devreye sokmaktadır. Ancak, kentsel dönüşümün bağlı olduğu kriterlerin çok fazla olması, geliştirilebilecek olan stratejilerin zamana ve mekana göre farklılaşmasını, pek çok bilim dalından beslenmesini gerektiriyor diye konuştu.

İBB"nin Kartal, Küçükçekmece ve Sulukule bölgesi gibi girişimlerinin kentin değerini artırdığını düşünen Tanes, görsel açıdan da şehrin estetik bir görünüm kazanacağına değindi. Yine İBB"nin açıkladığı Fikirtepe Esenler, Güngören, Zeytinburnu ve Okmeydanı"ndaki çalışmaları olumlu adımlar olarak niteleyen Tanes, bu konuda yoğun bir sürecin söz konusu olacağını söyledi.

œYapılacak düzenlemelerde kentin her türlü sorunu giderilmeli diyen Tanes,   İstanbul gibi bir metropolde yapılacak işlerin çok iyi hesaplanması gerektiğini kaydetti. Dönüştürülmesi gereken bölgelere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Tanes, œGeliştirilecek projeler civar semtlerin, esnafın, sektörün canlanmasını da beraberinde getirecek, benzer projelerin de bölgeye çekilmesine ön ayak olacaktır dedi.

şžehir planlamacılarının önceliği kent-içi düzenlemelere vermesi gerektiğini tavsiye eden Tanes, œSosyal boyutu ön plana çıkaran ve iyi hazırlanan master planla kentler dönüştürülürken, birçok sektörün işbirliği yapması gerekiyor diye konuştu.

Bir diğer hedefi ise ˜sürdürülebilir olma" diye açıklayan Tanes, œYeşil alan dengesi kurulmuş, ulaşım altyapısı oluşturulmuş, enerji verimliliği sağlanmış, kısaca her türlü çevresel ve planlama ihtiyaçları karşılanan geleceğin kentleri kurulmalı. Ulaşım asla ihmal edilmemeli diyerek sözlerini bitirdi.

Turgay Tanes"in dönüşüm formülü:
1-  Planlara tük taraflar sinerji katmalı.
2-  Düzenlemelerde kentin her türlü sorunu ele alınmalı.
3-  Yeşil alan dengesi kurulmuş, ulaşım altyapısı oluşturulmuş ve sorunları giderilmiş geleceğin kentleri kurulmalı.


Geri Dön