26 / 04 / 2024

Turgut Aydın Holding, Beylerbeyi'nde konağa taşınıyor!

Turgut Aydın Holding, Beylerbeyi'nde konağa taşınıyor!

Turgut Aydın Holding'in yönetim merkezi Beylerbeyi'nde konak şeklinde yapılan ve yapımı tamamlanmak üzere olan yeni binasına taşınacak..




Yaklaşık 35 binin üstünde kişiyi istihdam eden bu grubun hikayesi Turgut Aydın'ın 1958'de henüz 15 yaşında İstanbul'a gelerek ticarete atılmasıyla başlar.

 

1976 yılındâ kurulan Dömeks firması ile oluşan kurumsal kimlik, 1991'de Türkiye'nin önde gelen tekstil şirketlerinden Aydın Örme'nin kurulmasıyla güçlenir. Firma dantel ve iç çamaşırı üretiminde öncü rol oynar. 2000 yılında sağlık sektörüne adım atan Aydın, Memorial Sağlık Grubu'nu kurar. Ardından üç mağazalı bir ev tekstili perakendecisi olan English Home ve o dönemde 300 mağazası olan A101 indirim marketleri grup bünyesine katılır. Bugün 60'ı yurtdışında olmak üzere yaklaşık 300 English Home mağazası bulunuyor. A101 marketleri ise Türkiye'de 81 ilde 7 bin mağaza ile faaliyet gösteriyor. Holding ayrıca, gemicilik ve inşaat sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Son dönemlerde fast food sektörüne de giren grup, bu alanda Pizza Lazza ve Saloon Burger markalarıyla büyüyor.

 

Turgut Aydın Holdingin yönetim merkezleri farklı bölgelerde. Sağlık Grubu, ağırlıklı olarak Şişli Memorial Hastanesinden yönetiliyor.

 

Gıda, tekstil ve perakende sektörlerindeki faaliyetler ise Ümraniye Saray Mahallesindeki genel müdürlük binasından yönetiliyor. Öğrendiğimize göre, Memorial sağlık Grubu başta olmak üzere Turgut Aydın Holding'in yönetim merkezi Beylerbeyine taşınıyormuş. Grup şirketlerinden Taff Yapı tarafından gerçekleştirilen genel merkez yapımı tamamlanmak üzereymiş. Konak şeklinde yapılan yönetim merkezine yeni yıla kadar bütün şirketler taşınacakmış.

 

Para Dergisi
 


Geri Dön