27 / 04 / 2024

Turgutlu'ya 300 yataklı devlet hastanesi yapılacak

Turgutlu'ya 300 yataklı devlet hastanesi yapılacak

Turgutlu'ya inşa edilecek 300 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenini yapıldı



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin her ay düzenli olarak anket çalışması yaptığını belirterek, "5 bin 200 denekle yapılan ankette en büyük müşteri memnuniyetinin sağlık alanında olduğunu görüyoruz. İçimizde en başarılı bakan da Sağlık Bakanı görünüyor" dedi.

Turgutlu'ya yapılacak 300 yataklı devlet hastanesinin temel atma töreninde konuşan Arınç, ilçenin büyük bir hastane kazandığını, sağlık sektöründe, sağlık hizmetlerinde çok önemli ilerlemelerin kaydedildiğini belirtti.

Turgutlu'nun kültürüyle, gelenekleriyle, insanıyla, hem tarımda hem sanayideki sahip olduğu değerlerle çok önemli bir yer olduğunu kaydeden Arınç, geçmişten bu yana sağlık hizmetlerinde aksama olmadan halkın en acil isteğini karşılamaya çalıştıklarını, yeni yapılacak hastaneyle birlikte bölgenin büyük bir sağlık tesisi kazanacağını dile getirdi.

Bülent Arınç şöyle konuştu: "Son 7 yıllık hükümet dönemimizde en büyük atılımlar, halkımızın en acil gördüğü gelişmeler sağlık sektöründe oldu..Son yıllarda hepimizin yüzünü ağartıyor. Sağlık çok önemli, vazgeçilmez, devredilmez, ertelenmez. Hepimizin en büyük ihtiyacı. 'Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' diyen Kanuni Sultan Süleyman'ın ne hissettiğini hepimiz biliyoruz. Bir yerimizde acı olduğunda, en yakınlarımızdan biri rahatsızlandığında, gözümüz hiç bir şey görmüyor. Geçmişte bu işler zordu. Hastanelerde muayene olabilmek, ameliyat olabilmek, ilaç alabilmek maalesef mümkün değildi. Şartlar öyle değildi, ihtiyaçlar karşılanamıyordu. Son yıllarda hem eğitimde, hem sağlıkta, hem diğer sektörlerde büyük gelişmeler sağlandı. Şimdi vatandaşımız doktorunu, hastanesini seçerken hem etik kurallara, hem sağlıktaki meslek kurallarına çok daha fazla sahip.

Hastanelerde koğuş sistemleri terk edildi, tek kişilik, 2 kişilik odalar, içinde banyoları olan odalara kavuştu. Bugün vatandaşımızın en büyük memnuniyeti sağlıkta yapılan devrimlerdir. Bizim her ay düzenli kamuoyu araştırmalarımız var.

'Hükümetin performansından memnun musunuz?' o ayrı bir soru. 'Hangi konuda yapılan çalışmaları yeterli buluyorsunuz?' ayrı bir soru. Bakanların başarılı oldukları konular ayrı soru. Hepsi tek tek vatandaşa soruluyor. En az 5 bin 200 denekle yapılan anketle en büyük müşteri memnuniyetinin sağlık alanında olduğunu görüyoruz. İçimizde en başarılı bakan da Sağlık Bakanı görünüyor. Sağlık Bakanı olamadığımıza hayıflanacak bir noktadayız. Şüphesiz eksiklikler var.

Uygulamalar sırasında görülen aksaklıklar da olacak. Vatandaş dün ile bugünü kıyasladığında göğsünü gere gere hastaneye girip derdini doktora anlatıp ilacını alabiliyor. Günlerce beklemek, bekledikten sonra da karşıdan muayene etmek hafızalarda acı bir hatıra olarak hala yerini koruyor. Çok şükür bu konuda atılan
adımlar sadece vatandaşımızın sağlıkta karşılaştığı güzellikler olarak hepimizi memnun edecek düzeyde. Doktorlarımız var. Açığımız var bu konuda. Tam Gün Yasası kabul edildi. Bunun uygulanmasında belki aksaklıklar da yaşanacaktır ama her şey zaman içinde, program içinde en iyi noktaya kavuşacaktır."

"BİR YUNANİSTAN'A BİR TÜRKİYE'YE BAKIN"
Turgutlu Devlet Hastanesi'nin tek kişilik, iki kişilik, suit odalardan oluştuğunu, her şeyin vatandaşların daha refah, mutlu, huzurlu yaşaması için yapıldığını vurgulayan Arınç, hastanenin bitim tarihinin 2012 yılı sonu olduğunu dile getirerek, "Yapılacak işe bakarsanız 10-20 yılda değil 2 yıllık bir  faaliyet dönemi kapsıyor. Eskiden bu tür işler başlardı. 15 sene sonra bir arpa boyu yol alamadığımızı görürdük. Şimdi 40 trilyonu 2 sene içinde buraya aktarıp Turgutlu'nun hizmetine sokacağız" dedi.

Dünyanın büyük bir ekonomik krizden geçtiğini, ABD'nin trilyon dolarlık zarar gördüğünü, binlerce kişinin işsiz kaldığını, krizin Türkiye'nin en yakın komşusu Yunanistan'ı nasıl etkilediğinin görüldüğünü, ülkenin maaş ödeyemez hale geldiğini, ilk plandaki zararlarının 400 milyar dolar olduğunun söylendiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti: "Avrupa Birliği de sadece 'İşin rast gelsin' deme noktasında.

Yapabilecekleri fazla bir şey de yok. İspanya aynı durumda. Avrupa'nın pek çok ülkeleri ekonomik krizi çok acı hissettiler. Türkiye'de biz bugün bakın 36 trilyonluk yatırımın temelini atıyoruz. Bugün memurlar, 1'inde-15'inde maaşlarını  rahatlıkla alıyorlar, çalışanlar, emekliler alıyorlar. Hükümet elindeki bütçeyi yönetmeye çalışıyor, hem de IMF ile anlaşma yapmamasına rağmen, bu çok büyük bir başarıdır. Buna herkesin teşekkür etmesi, gıpta etmesi lazım. Türkiye global ekonomik krizde reel sektör küçülmüşken, kapasite kullanımı daralmışken, talep azalmışken, 2 senedir bu krizin içerisinden Türkiye'yi kimsenin burnu kanamadan götürmeye çalışıyoruz. Bir Yunanistan'a, bir Türkiye'ye bakın ve Türkiye'de parayı ülkeyi yöneten hükümetin başarısını, lütfen zahmet olmazsa alkışlarınızla takdir edin.

Yarın Alaşehir'deyiz orada 200 yataklı devlet hastanesinin temelini atacağız. O da 30 trilyon. Manisa'nın sadece iki ilçesinde toplam 70 trilyona varan hastane yatırımının eğer Türkiye başarabiliyorsa, buna şapka çıkarmak
gerekir." Manisa Sağlık Müdürü Ziya Tay ise hastanenin 72 bin metrekare alan üzerine 3 katlı 3 adet poliklinik blokundan oluşacağını, 5 katlı ve 4 adet servis blokunda 2 kişilik ve tek kişilik olmak üzere tüm odalarında banyo ve tuvaleti bulunduğunu, 11 adet ameliyat salonu, 14 yatak kapasiteli genel yoğun bakım, 12 yatak kapasiteli koroner yoğun bakım ve 8 adet küvezli yeni doğum yoğun bakım ünitelerinden oluşacağını belirtti.

Konuşmaların ardından dua okundu ve Arınç ile beraberindekiler, butona basarak hastanenin temelini attı.
AA


Geri Dön