29 / 03 / 2024

Turizmde akıllı tatil dönemi başlıyor!

Turizmde akıllı tatil dönemi başlıyor!

Avea ile Rixos Otelleri işbirliğiyle hayata geçirilen "Zenginleştirilmiş Gerçeklik" projesi kapsamında, akıllı tatil dönemi başlatılıyor. Proje, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Beldibi beldesindeki Rixos Sungate Oteli'nde yapıldı...



Avea tarafından ilk kez Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Beldibi beldesindeki Rixos Sungate Oteli'nde hayata geçirilen, gerçek dünya ile online dünyanın sınırlarını birleştirilen "Zenginleştirilmiş Gerçeklik" projesinin geliştirilmiş tanıtımı, Rixos Sungate Otel'de yapıldı. 


Proje kapsamında Rixos otellerine gelen müşteriler, kapıdan klimaya, sinema, ses ve ışık sistemini uzaktan kontrol edebilmesini sağlayan otokontrol sisteminin yanı sıra tesis içine konulan cihazlarla turistler her an bilgilendirilecek. 


Tanıtım toplantısında konuşan Avea Kurumsal İş Birimi Direktörü Tunç Taşman, turizm sektöründe de sadece kaliteli hizmet vermenin yetmediğini, teknolojiden en iyi şekilde faydalanan ve akıllı çözümlerle hizmet kalitesini artıran, müşterilerine daha farklı deneyimler yaşatan firmaların rekabette bir adım öne geçtiğini dile getirdi.


Projenin, müşterilerin tatil hayatını kolaylaştırdığını ve hoş bir deneyim yaşattığını ifade eden Taşman, "Akıllı duraklar, otel müşterilerine benzersiz bir deneyim sunmak amacıyla geliştirildi. Ziyaretçilerin görüntülü görüşme yapabildikleri akıllı duraklar, ayrıca tesis hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgi ve haberleri verebilen danışma noktası haline getirildi. Misafirlerin cep telefonlarına gün içinde farklı bilgilendirmeler mesaj yoluyla iletilebiliyor" dedi.


Rixos Otelleri Bölge Direktörü Cem Uzan ise projeyi ilk etapta yön bulmak için geliştirdiklerini ve projeyi şu ana kadara kullanan misafir sayısının 38 bin civarında olduğunu söyledi.


Yön bulma projesini kullanan turistlerin yüzde 40'ını Rusların oluşturduğunu ifade eden Uzan, otellerin müşteri profilinin 35 yaş altı olmasından dolayı, teknolojiyi daha hızlı kullandıklarını belirtti. 


Uzan, hazırlık aşaması yaklaşık 1 yıl süren proje ile akıllı tatil dönemini başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu: 


"Misafirimiz kapıdan içeri girdiği andan itibaren akıllı çözümlerle fark yaratacağımıza inanıyoruz. Kapıdan klimaya, sinema, ses ve ışık sistemini uzaktan kontrol edebilmesini sağlayan otokontrol sisteminin yanı sıra, tesis içine konulacak cihazlar, misafirlerimiz her an bilgilendirilecek. Bu proje, misafirlerimize ufak teknolojik dokunuşlar yapma imkanı sağlıyor. Bu sistemin diğer tesislere de örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Akıllı duraklar ve akıllı villalar proje içerisinde yer alıyor. Bu sistemi villalarda seneye uygulayacağız. İsteyen müşterilerimiz kullanacak."


Uzan, sistemin otelin villalarında seneye uygulanacağını ve yeni yapılacak bütün Rixos otellerinde bu sistemin alt yapısını kuracaklarını sözlerine ekledi. 


AA


Geri Dön