19 / 04 / 2024

Turizmin yerli ve global devleri CATHIC konferansında buluşacak!

Turizmin yerli ve global devleri CATHIC konferansında buluşacak!

İstanbul, turizmin yerli ve global devlerini CATHIC konferansında ağırlamaya hazırlanıyor. TYD Başkanı Murat Ersoy, "Günümüzde trend şehir otelciliği" dedi. 3'üncü Havalimanı'nın devreye girmesiyle birlikte Türkiye'nin lojistik üs olacağını söyledi...



İstanbul, turizmin yerli ve global devlerini CATHIC konferansında ağırlamaya hazırlanıyor. TYD Başkanı Murat Ersoy, "Günümüzde trend şehir otelciliği" dedi


Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, İstanbul'da 3'üncü Havalimanı'nın devreye girmesiyle birlikte Türkiye'nin lojistik üs olacağını söyledi. İzmir'de yapılan Avrupa'nın ikinci büyük kargo limanının da tamamlanmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye akın edeceğini belirten Ersoy, "Bu kadar insanın konaklayacağı otel ihtiyacı da ortaya çıkacak. Yeni trend büyük şehir otelciliği" dedi. Bu yıl 9-10 Haziran'da İstanbul'da 4'üncüsü düzenlenecek olan SABAH Gazetesi ve Para Dergisi medya sponsorluğunda Turkuvaz Grubu'nun destek verdiği CATHIC (Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı) öncesinde konuşan Murat Ersoy, turizm sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. 


TÜRKİYE CAZİP 

Şehir otelciliğinde Türkiye'de büyük bir açık olduğuna işaret eden Ersoy, "Dünyada yabancı yatırımcının akın ettiği yerlerden biri Dubai. Ancak artık Dubai'den sonra en cazip yer olarak Türkiye öne çıkıyor. CATHIC yatırımcıların buluşma noktası olacak" şeklinde konuştu. 


GLOBAL MARKALAR BULUŞACAK

CATHIC'in Türkiye temsilcisi Alkaş'ın Genel Müdürü Yonca Aközer, İstanbul'da 100'ü aşkın global markayı ağırlayacaklarını söyledi. Konferans Hilton Bomonti İstanbul Oteli'nde gerçekleştirilecek.


FİNANS KURULUŞLARI KATILACAK

CATHIC'e 60'dan fazla yerli ve uluslararası markanın CEO'su konuşmacı olarak katılacak. Yonca Aközer, konferansın Türkiye'deki turizm yatırımcılarının markalaşmalarına hizmet eden en önemli organizasyon olduğuna dikkat çekti. Murat Ersoy da, Türkiye'nin borç alan değil veren bir ülke olmasının yatırımcıyı cesaretlendirdiğini söyledi. Ersoy, "Arsası, projesi olan üşenmesin buraya gelsin. Çünkü CATHIC'e global finans kuruluşları da katılacak" diye konuştu. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön