26 / 04 / 2024

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.



KOSGEB, Silikon Vadisi'nde oluşturulacak Uluslararası Kuluçka Merkezi'ni açan üniversite ya da kuruluşlara için 11 milyon 25 bin liralık destek sağlıyor. Program için ABD'de teklife çıkıldı. Tekliflerin arasında 3'ü Silikon Vadisi, birer de Boston ve New York olmak üzere toplam 5 yer var. Bu merkezler aracılığı ile Türkiye'de geliştirilmiş ve belirli bir seviyeye gelmiş teknolojik ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması gibi faaliyetler yürütülebilecek. ABD'nin yanı sıra Avrupa, Körfez ülkeleri ve Uzakdoğu'da da teknoloji merkezleri kurulacak.


YÜZDE 80'İ GERİ ÖDEMESİZ

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Silikon Vadisi projesi için kuruluş, donanım ve operasyonel gider desteği verildiğini söyledi. Merkezin kurulma hazırlıklarının bittiğini belirten Biçer, üniversiteler ve teknokentlerden talep geldiğini söyledi. Biçer, işletici kuruluşa işletme giderleri, bina tadilatı, altyapı, ofis donanımı ve yazılım giderleri için üst limiti 100 bin dolar olmak üzere yüzde 80 oranında geri ödemesiz destek verdiklerini söyledi. Biçer, "Kuluçka merkezi kirası, işletim giderleri, personele ait ulaşım, müşavirlik giderleri için destek oranı birinci ve ikinci yıl için yüzde 80, üç, dört ve beşinci yıllar için de yüzde 60 olmak üzere 3 milyon 750 bin dolar olacak" dedi..



Takvim



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye dünyanın teknoloji devlerinin yer aldığı Silikon Vadisi’ne çıkarma yapmaya hazırlanıyor.


Türk girişimcilerin ürettiği teknolojik ürünler Silikon Vadisi’nden başlayarak önce ABD, sonra tüm dünyaya açılacak. Bu kapsamda KOSGEB Silikon Vadisi başta olmak üzere Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması için sadece bir merkeze toplamda 3 milyon 750 bin dolarlık destek sağlayacak. 5 yılda verilecek rakamı firma değil, kuluçka merkezini açan kuruluş üniversite ya da teknoparkta olan üniversitelerin konsorsiyumu alacak. Programın ilki için ABD’de teklife çıkıldı. KOSGEB Başkanı Biçer, üniversite ve teknokentlerden 3’ü Silikon Vadisi, bir Boston ve BİR New York olmak üzere 5 yer için teklif geldiğini belirtti. Bu merkezler aracılığı ile Türkiye’de geliştirilmiş ve belirli bir seviyeye gelmiş teknolojik ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması gibi faaliyetler yürütülebilecek. 


3 MİLYON 750 BİN DOLAR


ABD’nin yanı sıra Avrupa, Körfez ülkeleri ve Uzakdoğu’da da teknoloji merkezleri kurulabileceği belirtiliyor. Recep Biçer “Bu destek kapsamında kurulan işletici kuruluşa işletme kuruluş giderleri, bina tadilatı, altyapı, ofis donanımı ve yazılım giderleri için üst limiti 100 bin dolar olmak üzere yüzde 80 geri ödemesiz destek veriliyor” dedi. 


Star


Geri Dön