24 / 04 / 2024

Türk inşaat malzemesi üreticileri Brezilya'yı yakın takibe aldı!

Türk inşaat malzemesi üreticileri Brezilya'yı yakın takibe aldı!

Ülkemizin en hızlı gelişen sektörleri arasında yer alan Türk inşaat malzemeleri sektörünün temsilcileri, 27 – 31 Mart 2012 tarihleri arasında Brezilya'nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilen, “Feicon Batimat - İnşaat Malzemeleri, Makinaları ve İç Dekorasy



Ülkenin kentsel dönüşüm atağını Türk yatırımcılar yakından takip ediyor. 2007 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi için 2010’a kadar 350 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Geçtiğimiz yıl başlanan ikinci yatırım sürecinde ise, 2018’e kadar 1 trilyon dolarlık kentsel dönüşüm ve altyapı yatırımlarının yapılması planlanıyor. Brezilya’nın 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak olması da Türk inşaat sektörü için bu pazarı cazip kılıyor.

Türk inşaat malzemeleri sektörü, 2011 yılını başarılı bir şekilde geride bıraktı. Yabancı yatırımcıların ilgi odağında yer alan ve geçtiğimiz yılı 20 milyar 645 milyon dolarlık ihracatla kapatan sektör, Ortadoğu’da ve komşu ülkelerde büyük projelere imza atıyor. Sektörün, yeni pazarlara ulaşabilmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren İMMİB çatısı altındaki beş birlik; İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB); İstanbul Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçılar Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Feicon Batimat Fuarı’na bu yıl ikinci kez milli katılım organizasyonu düzenledi.

Güney Amerika’nın yüzölçümü olarak en büyük ve en kalabalık ülkesi olan Brezilya,  aynı zamanda dünyanın 8’nci büyük ekonomisi… Brezilya’nın 2020 yılında dünyanın en büyük 5’inci petrol üreticisi olacağı tahmin ediliyor. İnşaat sektörü de en çok gelişen sektörlerin başında geliyor. Dünya ekonomisinin parlayan yıldızları arasında gösterilen Brezilya, güçlü iç pazarı ve büyüme potansiyeli ile Türk inşaat sektörünün de yakın takibe aldığı ülkelerden biri.  Yeni pazar araştırmaları ile Brezilya’nın taşıdığı potansiyeli keşfeden İMMİB, dünya inşaat malzemeleri sektörünün boy gösterdiği “Feicon Batimat Fuarı”na, bu yıl 7 Türk firmasının milli katılımını sağladı. Fuar ile inşaat sektörünün pazar payını artırması ve yeni ihracat fırsatları yakalaması hedeflendi.

İnşaat sektörü ile ilgili düzenlenen en büyük etkinliklerden biri olan bu dev organizasyonda; yapı teknolojileri, makineleri, aletleri, malzemeleri, teçhizat malzemeleri, çatı konstrüksiyonu, duvar ve zemin kaplamaları ile pencere, kapı, boru, hijyen teknolojileri ürünleri ve kaldırma ekipmanı, yangın ve hırsızlık önleyici ürünler sergilendi.

1990 yılından bu yana yapılmakta olan Feicon Batımat Fuarı, bu yıl 85 bin metrekarelik alanda düzenlendi. 20 ülkeden 750 katılımcı firmanın ürünlerini sergilediği fuarı, 125 bin kişi ziyaret etti. 

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Brezilya’nın hızlı büyüme potansiyelinin Türk inşaat malzemesi üreticilerine önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. 2018 yılına kadar ülkede 1 trilyon dolarlık kentsel dönüşüm ve altyapı yatırımlarının planlandığını belirten Akyüz, bu rakamın Türk müteahhitlik ve inşaat malzemesi üreticileri için çok büyük bir fırsat anlamına geldiğini ifade etti. Brezilya’nın Güney Amerika pazarının kapısı olduğuna dikkati çeken Akyüz, dünya inşaat sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olan fuara ikinci kez milli katılım organizasyonu düzenleyerek, Güney Amerika pazarındaki potansiyeli çok iyi değerlendirdiklerini dile getirdi. 


 


Geri Dön