28 / 03 / 2024

Türk mobilya sektörü 10 yılda 7 kat büyüdü!

Türk mobilya sektörü 10 yılda 7 kat büyüdü!

İSTANBUL Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, birlik tarafından İnegöl’de düzenlenen seminerde mobilya sektörünün son 10 yılda 7 kat büyüdüğünü belirtti.



İSTANBUL Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün son 10 yılda 7 kat büyüdüğünü belirtti. Birlik tarafından İnegöl’de düzenlenen seminerde konuşan Güleç, Türkiye mobilya sektörünün ihracatını 6 kat artırırken, İnegöl’ün 12.5 kat artırdığını, İnegöl’ün Türkiye mobilya sektörünün fikir merkezi olduğunu ispatladığını aktardı. Ahmet Güleç, devletin yatırımcının önünü açarak yatırım ortamına büyük katkı sağladığını belirterek, ayrıca KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve TÜBİTAK tarafından da destekler verildiğini, Türk Eximbank’ın da  ihracatçılara önemli finansman ve sigorta destekleri verdiğini dile getirdi.

 

Destek 30 milyar dolara yaklaştı

 

 Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin de 2014 yılında ihracatçılara verdikleri desteğin 30 milyar dolara yaklaştığını, bu desteğin ülke ihracatının yüzde 20’sine denk geldiğini bildirdi. İnegöl’den tüm dünyaya yapılan ihracatın 1 milyar dolar civarında olduğunu vurgulayan Gültekin, İnegöl’de Türk Eximbank kredilerinden yararlanma seviyesinin ise 110 milyon dolar olduğunu anlattı. Gültekin, yeterli destek almadan gerçekleştirilen bu ihracatın, kendi destekleriyle daha çok artacağına işaret etti. İhracattan kaynaklanan alacakları sigortalayarak bir  alacak güvencesi sağladıklarını anlatan Gültekin, bu durumun yeni pazarlara açılmayı daha kolay hale getirdiğini ifade etti.


Vatan


Geri Dön