20 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.



Türk yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sıralamasında Türkmenistan'ın 2012 yılında Rusya Federasyonumun ardından ikinci sırada yer aldığını hatırlatan Dış Ekonomik ilişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Türkmenistan İs Konseyi Başkanı Halil Avcı, 2013 yılında 9 milyar dolar tutarında 59 proje ile birinci sıraya yerleştiğine dikkati çekti. 


963 PROJE ALINDI 

Türk müteahhitlik firmaları tarafından pazara girildiği 1985 yılından 2015 yılı haziran ayı sonuna kadar Türkmenistan'da toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlenildiğini bildiren Avcı, su bilgilere yer verdi:"Bu tutar ile Türkmenistan, Türk yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin en yoğun olarak yürütüldüğü Rusya'dan sonra ikinci ülke konumunu korumaktadır. Türkmenistan'da faaliyet gösteren inşaat firmalarımızın 9'u aynı zamanda dünyanın en büyük 250 müteahhitlik şirketi listesinde yer almaktadır. Üstlenilen projelere bakıldığında; spor tesisleri, alt yapı tesisleri (havalimanı, deniz limanı v.b.), sağlık alanındaki inşaatlar, konut inşaatları, kamu binaları inşaatları, yol ve yol yenileme inşaatları, sanayi tesis inşaatları ve elektrik santrali yapım isleri ön planda yer almaktadır." Avcı, "Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler sunulduğu sürece Türkmenistan'a satış yapmamızda bir problem olmayacaktır. Yani Türkmenistan'ı alternatif bir pazar olarak görmekten cok, uzun soluklu bir ticaret ortaklığı yaptığımız, yapacağımız bir ülke olarak görüyoruz" dedi. 


Vahdet Gazetesi


Geri Dön